Mládežnický zpravodaj č. 105

Co přinesl uplynulý týden u naší mládeže?

U19

24. kolo: FC Viktoria Plzeň - MFK Chrudim 3 : 0 (1 : 0)

Branky: Bez vstřelené branky

Sestava: Tlustý J., Novák (46‘ Tlustý T.), Kosina, Vondrouš, Hromek, Holub, Pešek (55‘ Lang), Gerhart (59‘ Skohoutil), Čada, Pilař, Dalecký (75‘ Moc)

Hodnocení: Do první branky jsme byli lepší, nebezpečnější a měli jsme 3 šance. Potom jsme se sesypali, přestali jsme běhat a nedostávali jsme se do soubojů, zbytek poločasu patřil Plzni. Po změně stran jsme na domácí nastoupili, ale průběh utkání ovlivnil brzký druhý gól, kdy jsme se nechali lacině obehrát a soupeř šel pěknou střelou do vedení. V 60' jsme po hezké křídelní kombinaci Viktorky a inkasovali potřetí. Zbytek zápasu jsme se snažili, tlačili, ale branku jsme nevstřelili. Domácí vyhráli zaslouženě, my jsme doplatili na naší střeleckou impotenci.

Allstars: Holub Denis


U18

20. kolo: MFK Chrudim - SK Vysoké Mýto 2 : 4 (1 : 3)

Branky: 16‘ Meduna, 79‘ Chichak

Sestava: Oberreiter, Holý, Holubec (66‘ Komárek), Lang, Meduna, Skohoutil, Novotný (61‘ Kaufman), Wirkner (74‘ Gocman), Moc, Smutný, Chichak

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili solidně, ale cca od 25. minuty jsme přestali hrát a do konce zápasu jsme se nedokázali zlepšit. Hosté byli efektivní, první tři střely skončily v naší síti, navíc jsme jim ty branky doslova darovali, buď jsme byli nedůslední při standartní situaci nebo jsme laxně bránili. Naopak sami jsme si žádnou pořádnou šanci nevytvořili. Bohužel bylo několik hráčů, kteří mě svým výkonem zklamali. Hosté vyhráli zaslouženě a my se musíme probrat a uvědomit si, že bez tvrdé práce se výsledky nedostaví.

Allstars: Za výkon nikdo


U17

24. kolo: FC Viktoria Plzeň - MFK Chrudim 1 : 3 (1 : 1)

Branky: 10‘ Mošner, 66‘ Mošner (pk), 77‘ Kohout

Sestava: Zářecký, Bleha (46‘ Boguaj), Kaválek, Procházka, Macháček, Látal (46‘ Drobný), Tichý (70‘ Olšán), Rešetár, Mošner, Bíško, Kohout (80‘ Komárek)

Hodnocení: Opět jsme pokračovali na UMT, tentokrát velkých rozměrů a v prvním poločase, v silném protivětru, jsme si dokázali s prostorem poradit, šli jsme do vedení a mohli ho i navýšit, ale místo toho jsme si vstřelili vlastní smolnou branku a domácí na konci poločasu měli ještě jednu možnost, ale nedali. Změny provedené o poločase a hra po větru nám prospěly, domácí jsme do šancí nepouštěli a sami jsme dokázali být nebezpeční jejich brance, nejprve unikl Drobný a po jeho sražení proměnil PK Mošner a o chvilku později potrestal chybu v rozehrávce Kohout brankou do prázdné branky, domácí ani v závěru svou velkou, ale ojedinělou šanci, opět nedokázali proměnit a tak za vítězství jsme rádi a budiž nám motivací do další činnosti.

Allstars: Mošner Jan


U16

20. kolo: MFK Chrudim - SK Vysoké Mýto 3 : 2 (1 : 1)

Branky: 45‘ Bauer, 53‘ Novák, 84‘ Zahradník

Sestava: Podaný, Dvořák (77‘ Schejbal F.), Tůma, Karlík, Andrejs, Koutský, Horký (66‘ Zahradník), Růžička (66‘ Zářecký), Novák (77‘ Uhlíř), Bažout (32‘ Henderson), Bauer

Hodnocení: Kázat vodu a pít víno, neunést porážku, urazit téměř každého, včetně jména klubu a ještě se divit, že si to nenecháme líbit je opravdové umění! Dobrá hospodyně zametá nejdříve před svým prahem.

Do utkání jsme chtěli vstoupit s vysokou aktivitou, vědomi si předností soupeře. Začátek utkání se nesl v duchu hry mezi oběma šestnáctkami bez velkých šancí. Soupeř se po podařené akci dostal do vedení a my tak museli přidat na obrátkách. První gól nám byl správně pro ofsajd neuznán, avšak následný přesný míč za obranu si Bauer ideálně převzal a překonal hostujícího brankáře. Druhý poločas jsme začali lépe, než soupeř, byli jsme aktivnější, naše hra měla hlavu a patu a snesla přísnější měřítko. Do vedení nás po povedené akci dostal Novák a vítězný gól vstřelil Zahradník, soupeř pak jen korigoval skóre.

Našim hráčům patří velký dík za předvedený výkon, kdy plnili vše, jak měli, byli dostatečně aktivní
a důrazní, zároveň na ně míří pochvala, že se nenechali vyprovokovat soupeřovými hráči a plně se koncentrovali jen na sebe!

Tento výkon podtržený vítězstvím nám ukazuje, že jdeme správnou cestou, je potřeba v podobných individuálních a týmových výkonech vydržet.

Allstars: Bauer Josef


U15

16. kolo: FC Háje Jižní Město - MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 1)

Branky: 32‘ Feigl Lukáš (vl.), 60‘ Brychnáč Roman, 64‘ Tlapák Jakub

Sestava: Ondřůšek, Valeš (65´ Daniel), Hilbert, Lorenc, Tlapák, Kusý (44´ Vencl), Brychnáč, Zvěřina (65´ Nejedlý), Souček, Kumpošt, Průša (60´ Novák)

Hodnocení: Po celou dobu utkání jsme působili fotbalověji než domácí, dařilo se nám vytvářet dobré střelecké příležitosti, bohužel nás tentokrát trápila koncovka. K vítězství jsme si pomohli standartními situacemi, kdy se nejprve prosadil z trestného kopu Brychnáč, a poté z rohového kopu hlavou Tlapák. Výhry si ceníme a jsme rádi, že se v zápasech začínají projevovat věci z tréninku. Kluci si zaslouží pochvalu, je však potřeba pracovat dále. Oceňuji také srdnatý výkon domácích, kteří nám nedali nic zadarmo a určitě přispěli k celkové kvalitě utkání.

Allstars: Brychnáč Roman


U14

16. kolo: FC Háje Jižní Město - MFK Chrudim 3 : 0 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Paták (41´ Smrček), Wenzl, Vágner, Dvořák, Holešínský, Benák M., Novák (58´Bodnár), Strnad (50´ Šustr), Kaška (41´ Dušek), Vencl (54´ Nehoda), Kurštejn (13´ Benák O.)

Hodnocení: V úvodu utkání jsme vůbec nezachytili tempo, nešla nám výstavba hry, kombinace ani přechodová fáze. Naše průnikové přihrávky dobře zachytávala soupeřova obrana a my si za celý poločas dokázali vytvořit pouze jednu gólovou šanci. V druhé půli dokázal soupeř využít své vytvořené šance a našich chyb, takže šel do vedení. Na obdržené góly jsme nedokázali vůbec reagovat. Na míči jsme byli více a více nervózní a z toho pramenily zbytečné ztráty a další chyby.

Allstars: Paták Petr


U13

4. kolo (nadstavba): MFK Chrudim - SK Sparta Kolín 2 : 5

Branky: 7‘ Uhlíř, 18‘ Chaloupka

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Čapka, Dibelka, Barvík, Voňka, Janeš, Smrček, Uhlíř, Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro, Suk, Letocha, Martinec

Hodnocení: V Neděli jsme sehráli další MU nástavbové části, kde není slabého soupeře. To nás i zároveň posouvá v tom být dobře připravený na těžká utkání. Ani v neděli tomu nebylo jinak. Soupeř nastoupil s viditelně narostlým týmem. Kluci se však nezalekli a pustili se do soupeře a to neslo i ovoce, byla vidět dobrá souhra a postupné stavění hry, jen naše bolest neproměňování šancí dále pokračovalo. V sedmé minutě se nám však podařilo vstřelit gól, kdy se Marek Uhlíř po pěkné akci středem hřiště prosadil 1:0. Dál se nám dařilo tlačit a soupeře držet u jeho branky, bohužel, ale jak to bývá, nedáš - dostaneš a místo toho, abychom vedli tři nula, se soupeři podařilo srovnat 1:1. Kluci se dál tlačili do zakončení a znovu jim odměnou byl gól, kdy se prosadil Marek Chaloupka 2:1. To se ale dlouho nepodařilo udržet a soupeř po individuálních chybách převzal ke konci třetiny výsledek na svou stranu 2:3.

Do druhé třetiny jsme šli s tím, že chceme stále hrát fotbal, to se dařilo, stavěli jsme hru, byli aktivní, hráli s chutí, ale nedávali góly. Opět se potvrdilo, že když nedáš - dostaneš, a tak z dálky udeřil soupeř 2:4.

Ve třetí třetině jsme do soupeře bušili, a zamknuli ho na jeho polovině, on se občas dostal do útoku, ale k ničemu jsme ho nepouštěli. Opět jsme pálili jednu šanci za druhou, chyběl nám klid na noze a víc sebedůvěry. Opět se stalo to, že po nedůsledné hře nás soupeř potrestal střelou z dálky 2:5.

V zápase bylo vidět spousta pěkných momentů, kluci se snažili, bylo vidět i zlepšení oproti minulému týdnu. Bohužel, stále hledáme chladnokrevného střelce, který se nebude bát na sebe vzít zodpovědnost a využít tak všechny vypracované šance. Dál budeme pracovat na zlepšování finálních akcí, tak aby bylo vidět zlepšení i ve hře.

Allstars: Chaloupka Marek


U12

4. kolo (nadstavba): MFK Chrudim - SK Sparta Kolín 4 : 6

Branky: 40‘ Adam, 52‘ Kaluža, 71‘ Pilař, 88‘ Teplý

Sestava: Šupík, Staněk, Souček, Pilař, Nekvinda, Teplý, Vrba, Gellér, Kaluža, Adam, Kvoch, Dubina, Fianda, Rykýř

Hodnocení: Do utkání jsem vstoupili špatně a vůbec jsme nechytili tempo zápasu. Po 15 minutách se konečně naši hráči dostali do utkání a začala se hra postupně vyrovnávat. Většinu zbylé části jsme měli více brankových příležitostí, hlavně v druhé třetině, ale nevyužili jsme je. Musíme dál v tréninku pracovat na odstranění chyb, které nás srážejí. Doufáme, že se to v dalších zápasech projeví.

Allstars: Pilař Radek

Foto: https://eu.zonerama.com/mkaluza/Album/9609322

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.