Na slovíčko s MFK - 9. díl

Po delší době přinášíme nový díl "Na slovíčko s MFK". Tentokrát jsme vyzpovídali dva talentované hráče z kategorie U19, respektive U17. Jak kluci vidí dosavadní sezónu a co dalšího na sebe prozradili....?

Aleš Kaválek

Mohl by ses nám v krátkosti představit?

Jmenuji se Aleš Kaválek, je mi 17 let v březnu mi bude 18. Studuji na střední škole SPŠ Chrudim. V Chrudimi jsem třetím rokem a přišel jsem z Pardubic kde jsem hrál 10 let. Hraju středního obránce. Kluci v kabině mi přezdívají "Kavas".


V průběhu sezóny jsi byl za dobré výkony peřazen z mladšího dorostu do staršího. Předpokládám, že si z toho měl velkou radost?

Určitě mě to moc potěšilo a děkuji trenérům za důvěru. K přesunu došlo v průběhu jarní sezóny a doufám, že jsem zatím svými výkony nezklamal.

V čem vnímáš největší rozdíly?

Největší rozdíly vnímám v intenzitě zápasu, rychlosti, taktice našeho družstva a samozřejmě větší vyspělosti protihráčů.

Většinu kluků si určitě dobře znal, ale i přesto, jaká byla adaptace v novém kolektivu mezi staršími spoluhráči?

Kabina mě vzala mezi sebe velmi dobře. Ze začátku jsem si nebyl vůbec v ničem jistý, ovšem starší kluci mi dodali sebevědomí, třeba když se mi něco nepovedlo, povzbudili mě a za to jim patří velké díky. Jsem rád, že jsem dostal takovouto příležitost hrát s hráči o dva roky staršími než jsem já. Mám možnost nabírat zkušenosti na další dva roky ve starším dorostu.

Jaké jsou tvoje fotbalové cíle do budoucna?

Moje cíle do budoucna jsou jasné, dostat se co nejvýše to půjde. K tomu vede ale zatím dlouhá cesta. Rád bych si ale jednou zahrál první ligu v České Republice. Zároveň bych se chtěl jednou věnovat trénování mladších kluků a ukázat lásku k fotbalu. :)

Máš nějakého oblíbeného hráče a co se ti na něj případně líbí?

Určitě mám. Už od mala je můj fotbalový vzor na 100% Sergio Ramos. Jelikož hraje stejný post, tak ho hrozně moc obdivuji. Vždy ho pozorně sleduji a snažím se od něj vzít to nejlepší. Obdivuji jeho vůdcovství, styl hry, jeho klid na míči a proste všechno co umí.


Adam Valenta

Adame, v klubu už působíš nějakou dobu a i díky své veselé povaze jsi jistě všem dobře známý. Mohl by ses nám i tak v krátkosti představit?

Všechny zdravím, jmenuji se Adam Valenta. Hraji za U17 na pozici hrotového útočníka a chodím do druhého ročníku na střední školu stavební v Rybitví. Přezdívku mám Vali.

Jak těsně před koncem sezóny hodnotíš její dosavadní průběh?

Z hlediska týmového výkonu, tak sezóna je velmi povedená a máme výborný kolektiv a postavení v tabulce. Co se týče mě, tak sezóna se rozjela úspěšně, ale po čtyřech zápasech jsem si na tréninku přetrhl vaz v kotníku a nemohl jsem skoro celý zbytek podzimní části odehrát, což mě mrzelo a pravidelně na zápasy jsem tedy mohl jezdit až v jarní části sezóny.

Jsi spokojený se svými výkony?

Po zranění, když jsem odehrál pár zápasů, tak jsem moc spokojen nebyl. Myslím si, že to bylo hlavně z důvodu toho, že jsem měl strach, aby se mně zranění neobnovilo a na nohu jsem byl opatrný. Postupem času jsem ale začal znovu cítil v noze stabilitu a výkony jdou postupem času nahoru. Momentálně už necítím žádné omezení a nemám strach chodit do těžkých soubojů. Věřím, že se již přibližuji formě ze začátku soutěže, a doufám, že v posledních zápasech sezóny ještě nějakou tu branku přidám.

Proti jakému soupeři se ti doposud hrálo?

Bude to s Admirou Praha, proti které jsme oba zápasy vyhráli a na jejich obranu se mi hrálo nejlépe. Podržel jsem dost míčů a pro jejich obránce jsem musel být nepříjemný hráč. Rád na oba dva duely vzpomínám, protože se mi v obou zápasech podařilo gólově prosadit. Pak se mi také vydařil zápas proti Tempu Praha v podzimní části sezóny, kde jsme vyhráli 2:3 a dal jsem dva góly a neměl jsem daleko ani k třetímu.

Jsi znám tím, že jsi nekompromisní střelec. Máš nějaký recept na dávání branek?

Řekl bych, že mojí nejsilnější vlastností je dobrý výběr místa ve vápně pro vstřelení gólu a to je za mě i zmiňovaný recept. Hledat si nejlepší možné postavení uvnitř pokutového území a věřit, že vás vaši spoluhráči vidí a najdou přesnou přihrávkou.

Jak obecně vnímáš náš klub - MFK Chrudim?

Klub, který mi dává možnost se rozvíjet ve všech směrech dopředu a chce mít nejvyšší ambice ve všech soutěžích. Také ho vnímám přesně tak, jak je popsáno větou v kabinách: „Malý klub s velkým srdcem.‘‘

Jaké máš cíle do budoucna?

Prosazovat se i nadále v dorosteneckých kategoriích a být platným hráčem pro trenéry. V nejlepším případě být produktivní natolik, aby si mě později všimlo vedení A-týmu.


Oběma borcům děkujeme za odpovědi a přejeme mnoho úspěchů a pevné zdraví!


Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.