Mládežnický zpravodaj č. 3 - 23/24

Co přinesl uplynulý týden u naší mládeže?

Dorost U19

6. kolo: FC Táborsko - MFK Chrudim 4 : 3 (3 : 1)

Branky: 43‘ Smutný, 52‘ Smutný, 79‘ Smutný

Sestava: Kalousek, Rešetár, Lang, Fojtů (58‘ Macháček), Gerhart (76‘ Valenta), Pilař (29‘ Wirkner), Boguaj, Hromek, Dalecký, Smutný, Chichak (58‘ Čada)

Hodnocení: Dobře jsme věděli, co nás čeká, ale než jsme předzápasové pokyny přenesli na hřiště, bylo to 3:0 pro domácí. Po inkasovaných brankách jsme se zvedli a začali i „gólově“ dotahovat, což se nám nakonec podařilo deset minut před koncem. Bohužel v 87´ jsme dovršili naší katastrofální hru v obraně a soupeř rozhodl.

Allstars: Smutný Michal


Dorost U18

6. kolo: MFK Chrudim - FK Jablonec 6 : 0 (2 : 0)

Branky: 18‘ Wirkner, 20‘ Kudlačík, 63‘ Mošner, 64‘ Henderson, 67‘ Valenta, 84‘ Kaválek

Sestava: Zářecký, Kaufman (76‘ Oberreiter), Meduna, Kaválek, Tůma, Tichý, Bíško, Wirkner (60‘ Henderson), Valenta (67‘ Gocman), Mošner (67‘ Zahradník)

Hodnocení: Poprvé v sezóně jsme do zápasu vstoupili výborně, byli jsme aktivní a dodržovali jsme vše co jsme si řekli v kabině. Dá se říct, že jsme to zvládli po celý zápas, za což jsme rádi. Doufám, že na tento výkon navážeme i v dalších zápasech.

Allstars: Tůma Filip


Dorost U17

6. kolo: FC Táborsko - MFK Chrudim 1 : 0 (1 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Kolbaba – Tlapák (55´ Dvořák), Kučera, Komárek, Bažout (65´ Koutský) – Brychnáč, Olšán (55´ Novák), Látal – Drobný, Růžička (55´ Bauer), Souček (55´ Horký)

Hodnocení: Od úvodních minut se hrál vyrovnaný fotbal. Obrany vítězily nad útokem, a tak se hrálo bez větších šancí na obou stranách. Za nás v prvním poločase zahrozili pouze Drobný s Růžičkou. Jejich pokusy však skončily mimo. Soupeř naopak využil našeho zbytečného faulu před vápnem a pěknou střelou šel do vedení 1:0. Hned zkraje druhého poločasu mohli domácí vedení navýšit, ale ve hře nás udržel brankář Kolbaba. Poté jsme až dokonce měli územní převahu, bohužel kýženého vyrovnání jsme se nedočkali. Po celý zápas nás bohužel limitovaly nepřesnosti v přechodové fázi, a když už jsme se k vápnu Táborska dostali, tak chyběla větší kreativita a odvaha něco vymyslet. Prohra nás mrzí, za dnešní výkon jsme si však body nezasloužili.

Allstars: Kučera Ondřej


Dorost U16

6. kolo: MFK Chrudim - FK Jablonec 1 : 1 (0 : 0)

Branky: 60‘ Oblouk

Sestava: Podaný, Kusý (61‘ Juriček), Holeka, Hilbert, Branda, Vaško, Průša (46‘ Nejedlý), Valeš (46‘ Kumpošt), Oblouk, Tomášek, Sadílek (71‘ Krbálek)

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Ondřej Vaško: V 6. kole jsme se utkali doma se stejně starým soupeřem z Jablonce. Soupeř měl být tabulkově slabší, ale v zápase to tak moc nevypadalo. Naše nepřesnosti dávaly soupeři šance se individuálně prosadit. Po šancích na obou stranách skončil první poločas 0:0. Do druhého poločasu jsme nastoupili s větší aktivitou než v prvním poločase, ale soupeřův gól v 57’ nás na chvíli utlumil. V 60’ jsme skóre vyrovnali, ale nedokázali jsme dostatečně zatlačit soupeře a dotáhnout zápas do vítězného konce.

Komentář trenéra: Slabý individuální i týmový výkon do ofenzívy předurčil opět remízový výsledek. Hra od výstavby po polovinu hry nebyla vůbec špatná, jen jsme nedokázali navázat v přechodu na útočnou polovinu. Od některých hráčů čekáme určitě více, minimálně, že budou plnit úkoly, které v utkání mají, jinak nemůžeme být úspěšní!

Allstars: Vaško Ondřej


Žáci U15

6. kolo: FK Náchod - MFK Chrudim 2 : 3 (1 : 1)

Branky: 39‘ Dušek, 50‘ Dušek, 73‘ Lorenc (pk)

Sestava: Paták, Flaška (67´ Kaška), Holešínský (75´ Mazal), Lorenc, Dvořák, Polák, Vágner (58´ Strnad), Benák O., Vencl (67´ Nehoda), Benák M., Dušek

Hodnocení: Začátek zápasu byl trochu jiný, než bychom si představovali. Z prvního centrovaného míče do naší šestnáctky se nakonec vyklubal vedoucí gól domácích hráčů Náchoda, když míč zapadl na zadní tyč a od ní do brány. Náš tým tato situace zaskočila. Soupeř se po prvním vstřeleném gólu snažil hrát velmi jednoduše a účelně. My jsme se pokoušeli s nepříznivým vývojem utkání vypořádat, ale celý první poločas bylo z naší strany k vidění mnoho nepřesností, nedorazů, zbrklých řešení, chyběl pohyb a na kopačky kluků se dostala nervozita. Naštěstí se nám těsně před poločasem podařilo gólem V. Duška srovnat stav na poločasových 1:1. V poločasové pauze jsme si řekli, že do druhého poločasu chceme vstoupit lépe, a to se nám také podařilo. V 50´ jsem se po druhém gólu V. Duška dostali do vedení 2:1. Soupeř dokázal v 64´ po povedené individuální akci srovnat stav na 2:2. Kluci se však s tímto výsledkem nechtěli smířit, zabojovali a přišla zasloužená odměna. Po faulu na našeho hráče v pokutovém území domácích se v 73´ kopala penalta. Tu bezpečně proměnil J. Lorenc a ujali jsme se vedení 3:2, které jsme si již do konce utkání pohlídali a do tabulky si připsali další 3 body. Kluky chceme pochválit za zlepšený herní projev v druhém poločase.

Allstars: Benák Ondřej


Žáci U14

6. kolo: FK Náchod - MFK Chrudim 1 : 8 (1 : 3)

Branky: 6´ Uhlíř, 13´ Wenzl, 26´ Wenzl, 45´ Dibelka, 46´ Wenzl, 67´ Janeš, 76´ Janeš, 78´ Záleský

Sestava: Smrček (41´ Pištora), Čapka (41´ Kučera), Pečinka, Záleský, Dibelka, Pedro (61´ Suk), Ficek (57´ Letocha), Koblížek, Uhlíř (52´ Janeš), Wenzl, Chaloupka (61´ Mach)

Hodnocení: Celé utkání jsme měli pod kontrolou, soupeř se přes ojedinělé šance k ničemu nedostal. Bohužel nám ještě chyběla větší aktivita ve středu hřiště. Nedařilo se nám proměnit připravené šance, jinak by zápas mohl skončit ještě větším rozdílem.

Allstars: Wenzl Matouš


Žáci U13

1. kolo (dohrávané): MFK Chrudim - FK Čáslav 16 : 3

Branky: 3‘ Teplý, 25‘ Souček, 44‘ Laštůvka, 47‘ Vrba, 52‘ Dubina, 58‘ Teplý, 60‘ Laštůvka, 62‘ Souček, 64‘ Dubina, 71‘ Teplý, 73‘ Šmidrkal, 75‘ Nekvinda, 84‘ Teplý, 85‘ Laštůvka, 87‘ Souček, 89‘ Souček

Sestava: Šupík, Bažant, Říha, Vrba, Nekvinda, Teplý, Adam, Šmidrkal, Souček, Rykýř, Pilař, Gellér, Dubina, Fianda, Laštůvka

Hodnocení: Konečně jsme se dočkali, hráli jsme poprvé na domácím trávníku. Vítězství, resp. výsledek je jedna věc, ale herní projev je druhá. Prakticky dvě třetiny to moc koukatelný fotbal nebyl a až ta třetí stála z naší strany za to. Jsme v nějaké fázi učení, kluci jsou šikovní, ale musí odjezdit každou jednotlivou část tréninku i zápasu. Potom se budou zlepšovat ještě více. Čekají nás určitě těžší zápasy a my se na ně musíme připravit, hned ten první bude v sobotu opět doma s Kolínem

Allstars: Souček Daniel


6. kolo: MFK Chrudim - SK Sparta Kolín 22 : 8

Branky: 3‘ Teplý, 15‘ Pilař, 18‘ Teplý, 23‘ Teplý, 25‘ Souček, 35‘ Teplý, 46‘ Souček, 46‘ Vrba, 49‘ Gellér, 55‘ Teplý, 56‘ Teplý, 57‘ Laštůvka, 59‘ Kaluža, 62‘ Gellér, 63‘ Adam, 65‘ Laštůvka, 67‘ Souček, 70‘ Vrba, 72‘ Vrba, 74‘ Teplý, 80‘ Teplý, 83‘ Adam

Sestava: Šupík, Bažant, Říha, Kaluža, Vrba, Nekvinda, Teplý, Adam, Šmidrkal, Souček, Rykýř, Pilař, Gellér, Laštůvka

Hodnocení: V druhém domácím utkání jsme přivítali Kolín. Kluky jsme nabádali k velké aktivitě, čekali jsme spoustu osobních soubojů. Ale také hodně živý a aktivní fotbal z obou stran. Určitě k tomu přispěli oba týmy, ale také Petr Rykýř v podobě rozhodčího, nechal hře spád a nepískal s prominutím každou pí… blbost…. Kluci utkání odmakali, jezdili, a pokud plnili pokyny a nevymýšleli blbosti, tak byli celkem kreativní a efektivní. Do poslední třetiny jsme klukům proházeli posty a mile mě překvapilo, jak si s tím poradili. Dnes pochvala celému týmu, ale neusnout na vavřínech, makáme dál, je toho pořád spousta, co musíme zlepšit, a hlavně také odbourat zažité špatné návyky z let minulých…

Allstars: Teplý Patrik


Žáci U12

1. kolo (dohrávané): MFK Chrudim - FK Čáslav 20 : 2

Branky: 2‘ Hovorka, 7‘ Mádlo, 12‘ Ondráček, 15‘ Hovorka, 31‘ Drotár, 34‘ Drotár, 37‘ Brožek, 44‘ Petrák, 45‘ Ulrich, 47‘ Hovorka, 50‘ Brožek, 68‘ Drotár, 75‘ Petrák, 77‘ Hovorka, 79‘ Petrák, 80‘ Pospíšil, 83‘ Ondráček, 86‘ Hromek, 88‘ Hovorka, 89‘ Hovorka

Sestava: Haman, Kepka, Hovorka, Petrák, Buznea, Ulrich, Ondráček, Mádlo, Hromek, Pospíšil, Urban, Drotár, Kunc, Pavlas, Brožek

Hodnocení: Ve středu jsme sehráli první MU doma proti Čáslavi. Posílení výhrou z předchozího utkání, jsme šli do zápasu stejně a ujali se rychle vedení. Nechtěli jsme nic nechat náhodě. Soupeře jsme zatlačili před jeho bránu a snažili se ho držet pod tlakem, z kterého se občas dostal a dokázal pohrozit. Většinu zápasu jsme byli koncentrovaní, i když nám sluníčko bralo hodně sil. Výhra se nerodila, až zas tak jednoduše, bylo důležité se udržet na míči a hrát naši hru. Pro našeho gólmana to nebylo jednoduché, neměl tolik zásahů a tak i toho využil soupeř a dvěma góly upravil skóre na 20 : 2.

Musíme ještě zapracovat na soustředění se po celý zápas a prvním doteku s míčem.

Allstars: Brožek Vojtěch

6. kolo: MFK Chrudim - SK Sparta Kolín 3 : 11

Branky: 32‘ Petrák, 62‘ Ondráček, 65‘ Hovorka

Sestava: Haman, Hovorka, Petrák, Buznea, Ondráček, Mádlo, Hromek, Pospíšil, Urban, Drotár, Kunc, Pavlas, Nevečeřal, Mach, Isamene

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli MU zápas s dosud neporaženým týmem SK Sparta Kolín. Do zápasu jsme vstoupili pomaleji, ale hned si vytvořili slibné šance, které jsme bohužel neproměnili. Kolín nám ukázal, jak se šance proměňují, jak hrát jeden na jednoho, jak dohrávat i ztracené míče, to se nám moc nechtělo, i díky tomu Kolín zaslouženě vyhrál 3 : 11. Měřítko bylo vysoko a bohužel se nám nepodařilo, i díky absencím, postavit soupeři tak, abychom ho přehráli, všude jsme byli poslední a bez chuti hrát náš fotbal. Musíme se z toho poučit a jít dál.

Allstars: Nikdo

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.