Mládežnický zpravodaj č. 12 - 23/24

Co přinesly uplynulé týdny u naší mládeže?

DOROST U19

27. kolo: MFK Chrudim – FK Pardubice B 2 : 2 (1 : 2)

Branky: 1´ Čada, 88´ Gerhart – 8´ Pěnkava, 43´ Venzhöfer

Sestava: Kobera, Dalecký, Holý, Kaválek (77´ Boguaj), Vondrouš, Gerhart, Lang, Pilař (71´ Gábel), Čada, Hromek, (59´ Mošner)

Hodnocení: Po výsledkově nepovedeném minulém utkání v Jablonci jsme se chtěli rehabilitovat v derby s Pardubicemi. Vyrovnaný první poločas, ve kterém Pardubice nejprve šli v 8´ do vedení po krásné střele Pěnkavy, aby hned v 16´ Denis Čada střelou k tyči vyrovnal. Bohužel ve 43´ před koncem prvního poločasu jsme podobně jako při první brance propadli na levé straně a hostující Venzhöfer poslal Pardubice opět do vedení. Po změně stran jsme se usadili na pardubické polovině, hráli jsme opravdu dobře. Náš herní výkon měl vysoké parametry a vyrovnávací branka přišla v 88´ zásluhou Tobiáše Gerharta. Bohužel jsme neproměňovali ani ty nejvyloženější šance (Vondrouš, Gerhart, Lang, Mošner), a proto jsme zápas jen zremizovali.

Allstars: Čada Denis

28. kolo: RMSK Cidlina – MFK Chrudim 0 : 1 (0 : 0)

Branky: 51´ Mošner

Sestava: Kobera, Dalecký (90´ Kučera), Holý, Kaválek, Vondrouš, Gábel, Pilař (68´ Smutný), Lang, Čada, Kohout (46´ Mošner), Boguaj (65´ Hromek)

Hodnocení: Chtěli jsme se prosadit kombinačním fotbalem, ale proti houževnatému soupeři nám vázla přechodová fáze. Do pokutového území jsme se postupným útokem nedostávali, tak jak jsme chtěli a více nebezpečí z naší strany hrozilo z rychlých protiútoků. Po jednom takovém se po skvělé práci Michala Holého prosadil v 51´ Honza Mošner. Jak se později ukázalo, byla to také jediná branka v utkání a v nervózním zápase tak nakonec po delší době bereme 3 body. Velká pochvala míří celému týmu za obrannou fázi.

Allstars: Mošner Jan

29. kolo: MFK Chrudim – FK Příbram 3 : 1 (1 : 0)

Branky: 33´ Čada, 39´ Vondrouš, 93´ Bauer

Sestava: Zářecký, Dalecký, Holý, Kaválek (70´ Kučera), Vondrouš, Gábel (58´ Smutný), Pilař, Lang, Čada (80´ Koblížek), Mošner (80´ Bauer), Boguaj

Hodnocení: Příbram rozhodně nevypadal jako soupeř, který by měl být posledním týmem tabulky naší soutěže. Měli jsme s nimi co dělat. Utkání to bylo vyrovnané, pohledné z obou stran a o výsledku rozhodl rohový kop, na který si skvěle naskočil Honza Vondrouš. Závěr utkání jsme si již pohlídali, a nakonec bereme povinné 3 body.

Allstars: Vondrouš Jan

36. kolo (předehrávané): SK Slavia Praha B – MFK Chrudim 1 : 0 (0 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Kobera, Dalecký, Holý, Kaválek, Vondrouš, Gábel, Kučera (57´ Pilař), Vavřín, Lang (75´ Kohout), Mošner (57´ Smutný), Čada (72´ Boguaj)

Hodnocení: Na Slavii jsme jeli s taktikou založenou na poctivé defenzívě. Domácí měli dle očekávání, a i způsobu naší hry míč častěji na kopačkách, ale výsledek se dlouho neměnil. Co prošlo, pochytal Matěj Kobera. My jsme se snažili předvést něco dopředu, ale bylo toho málo. Domácí potvrzovali svou obrovskou kvalitu, prakticky nedělali technické chyby a my jsme dnes měli těžce kondiční trénink. O výsledku rozhodla 86´, kdy jsme odvrátili míč přímo na kopačku soupeře a domácí Franěk s nabídnutou příležitostí nepohrdnul. Na bod bylo, ale domácí vyhráli zaslouženě.

Allstars: Kobera Matěj

30. kolo: SK Motorlet Praha – MFK Chrudim 1 : 3 (1 : 2)

Branky: 5´ Čada, 9´ Vavřín, 78´ Macháček

Sestava: Kobera (81´ Zavřel), Dalecký, Kaválek, Kučera, Mošner (76´ Koblížek), Vavřín, Olšán (61´ Macháček), Chichak (61´ Kudlačík), Čada, Smutný, Kohout

Hodnocení: Dnes jsme měli skvělý nástup do utkání, kdy jsme již v 9´ vedli brankami Denise Čady a Marka Vavřína. Domácí byli viditelně zaskočení a další minuty nadále patřily našemu týmu. Bohužel jsme již žádnou branku nepřidali, a naopak domácí ve 36´ vstřelili kontaktní branku. Po změně stran jsme se nechali zatlačit a Motorlet hrozil hlavně ze standardních situacích. V 78´ jsme však přidali rozhodující třetí branku zásluhou Adama Macháčka, který se trefil náramně z half voleje. V závěrečné čtvrthodince jsme vedení uhájili a zaslouženě se radujeme z cenného vítězství na půjde velmi nebezpečného soupeře.

Allstars: Čada Denis

37. kolo (předehrávané): MFK Chrudim – AC Sparta Praha B 2 : 2 (0 : 2)

Branky: 47´ Čada, 85´ Vondrouš

Sestava: Kobera, Dalecký, Kučera, Kaválek (46´ Boguaj), Vondrouš, Gábel (46´ Macháček), Vavřín, Olšán (46´ Smutný), Lang, Čada (75´ Kohout), Pilař (46´ Mošner)

Hodnocení: První poločas hrála jen Sparta. Nám to neběhalo, byli jsme všude druzí, nedostali jsme se ani do souboje a Sparta nás zaslouženě ztrestala dvěma brankami. O poločase jsme prostřídali a začalo nám to běhat. Ostych jsme nechali stranou a hosty jsme zamkli na jejich polovinu. Strašně důležitá byla brzká branka Denise Čady, který se nádherně prosadil ve 47´. Spartu jsme mačkali, hrálo se výhradně na jejich polovině, měli jsme několik šancí, ale druhou branku jsme si „schovali“ až na 85´, kdy se neskutečným způsobem prosadil Honza Vondrouš. V závěrečných minutách jsme nastřelili ještě brankovou konstrukci a bohužel třetí branku se nám již vstřelit nepodařilo. Za druhý poločas patří klukům absolutorium.

Allstars: Lang Matyáš

31. kolo: MFK Chrudim – FK Teplice 1 : 0 (0 : 0)

Branky: 74´ Čada

Sestava: Kobera, Dalecký (55´ Gábel), Kučera, Kaválek, Vondrouš, Macháček, Vavřín, Boguaj (66´ Mošner), Lang (78´ Olšán), Smutný (66´ Pilař), Čada (78´ Kohout)

Hodnocení: Úvodních 45´ bylo z naší strany velmi dobrých. Byli jsme lepším, nebezpečnějším týmem, ale našemu výkonu chyběla vstřelená branka. Hosté měli jednu hlavičku po rohovém kopu, která naštěstí skončila vedle naší branky. Ve druhém poločase se hra začala vyrovnávat, ale byli jsme to my, kdo vstřelil první, a nakonec i jedinou branku. V 74´ se krásně uvolnil Denis Čada a střelou pod břevno nedal hostujícímu brankáři šanci. Po obdržené brance jsme se již jen bránili a hájili hubené vítězství. To se s vypětím všech sil podařilo a Teplice jsme i podruhé v sezóně dokázali porazit. Za dnešní výkon „klobouk dolů“. Velký obdiv patří hráčům Daleckému, Vondroušovi a Čadovi, kteří ještě dopoledne odehráli divizní utkání za B mužstvo, aby ještě o pár hodin později šli do dalšího velmi těžkého utkání s Teplicemi.

Allstars: Vondrouš Jan

32. kolo: CU Bohemians Praha – MFK Chrudim 6 : 0 (3 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Kobera, Gábel, Holý (64´ Kudlačík), Kaválek, Kučera, Macháček (64´ Lang), Rešetár (46´ Mošner), Vavřín, Bíško, (75´ Olšán), Smutný, Čada (69´ Vondrouš)

Hodnocení: Dnešní výsledek má své důvody, které tady rozhodně nebudu uvádět a už vůbec si na něco stěžovat. Pravdou je, že do utkání jsme nastoupili v hodně mladé sestavě, což na domácí absolutně nestačilo.

Allstars: Nikdo

38. kolo (předehrávané): SK Dynamo České Budějovice U18 – MFK Chrudim 2 : 2 (1 : 1)

Branky: 36´ Lang, 71´ Smutný

Sestava: Kobera, Vavřín (60´ Rešetár), Holý, Kaválek, Kučera, Macháček (65´ Gábel), Boguaj (65´ Smutný), Pilař, Lang (75´ Tichý), Mošner, Čada

Hodnocení: V Budějovicích se nám herně vůbec nedařilo. Svým způsobem to bylo ovlivněné i kvalitou domácích, kteří postavili rovnou 6 hráčů z extraligového „A“ mužstva a nám nezbývalo nic jiného než se více zatáhnout a soustředit se na rychlé protiútoky. Tento způsob hry se nám dařil, ale koukatelný moc nebyl. Kdybychom si pohlídali závěr utkání, odjížděli bychom z dalekých Českých Budějovic s cenným vítězstvím.

Allstars: Lang Matyáš

33. kolo: MFK Chrudim – FC Viktoria Plzeň U18 1 : 2 (1 : 0)

Branky: 27´ Čada

Sestava: Kobera, Dalecký (66´ Látal), Holý, Kučera, Vondrouš, Macháček, Vavřín (21´ Lang), Boguaj (73´ Gábel), Mošner, Smutný (73´ Fojtů), Čada (66´ Kohout)

Hodnocení: Hosté byli od začátku fotbalovějším týmem, my jsme bohužel takovou herní kvalitu neměli, proto jsme opět byli více bez míče. První poločas jsme zvládli, a navíc vedli po pěkné trefě Denise Čady. Po změně stran na hřišti byl už jen jeden tým, a to byli hosté, kteří se usadili na naší polovině. Do 82´ nás držel Matěj Kobera, ale stejně jako v minulém utkání tak i bohužel v tomto domácím jsme úplně zpackali závěr zápasu, kdy jsme si opět nechali vstřelit 2 branky. Docházejí nám síly, klíčoví hráči nám hrají průměrně 3 utkání za týden, většina 2 zápasy za víkend a ostatní chlapci tomu bohužel zatím svou kvalitou nepomahájí. Rozdíl ve výkonu mezi našimi hráči je opravdu markantní. Musíme zmobilizovat zbytky sil a pokusit se něco uhrát v závěrečných dvou kolech.

Allstars: Vondrouš Jan

DOROST U18

23. kolo: FK Čáslav – MFK Chrudim 1 : 5 (1 : 2)

Branky: 14´ a 69´ Mošner, 41´ Rešetár, 48´ Olšán, 80´ Zahradník

Sestava: Zářecký – Gábel (64´ Kudlačík), Vavřín, Macháček, Fojtů, Rešetár (78´ Zahradník), Tichý (68´ Meduna), Olšán, Bíško, Henderson (46´ Boguaj), Mošner (78´ Elišák)

Hodnocení: Hrálo se na hodně malém hřišti, navíc domácí měli několik narostlých hráčů a nejspíš proto domácí hráli jednoduše a soubojově. Sice jsme se ujali vedení, ale naše hra nebyla ideální. Přizpůsobili jsme se domácím a na takovou hru nemáme hráče což bylo vidět. Navíc jsme domácím dovolili vyrovnat, ale naštěstí jsme dali před přestávkou druhý gól. A když jsme hned po poločase přidali přímo z rohu třetí gól a odskočili na rozdíl dvou branek, bylo rozhodnuto. Poté jsme se uklidnili a naše hra se výrazně zlepšila, z čehož pramenily další branky. Zapas jsme pak dohráli v klidu do zaslouženého vítězství. Kluky musíme pochválit, že si poradili s důraznou hrou na malém hřišti.

Allstars: Mošner Jan

24. kolo: MFK Chrudim – SK Sparta Kolín 1 : 3 (1 : 1)

Branky: 6´ Bauer

Sestava: Zářecký – Rešetár, Vavřín, Meduna, Fojtů (62´ Macháček), Mošner (62´ Elišák), Bíško, Pilař (62´ Henderson), Tichý (71´ Kosina), Chichak (46´ Kudlačík), Bauer

Hodnocení trenéra: Do zápasu jsme vstoupili dobře a brzo jsme se ujali vedení a poté si dokázali vypracovat několik dalších vyložených šancí, které jsme ale buď prováhali, nebo jsme byli nepřesní. Navíc jsme byli často nepřesní i v kombinaci a chyběl nám pohyb. Prostě nám tento zápas nevyšel. Nehráli jsme podle představ, nejvíce mi ale vadí, že neproměnné šance i nepřesnosti zaváněli lajdáckostí nebo podceněním, a to mě mrzí daleko víc než prohraný zápas. Kolín vyhrál zaslouženě a my mu můžeme jen pogratulovat.

Allstars: Nikdo


25. kolo: FC Slavia Hradec Králové – MFK Chrudim 0 : 4 (1 : 1)

Branky: 9´ a 48´ Bauer, 17´ Chichak, 17´ Rešetár

Sestava: Kolbaba – Vavřín, Meduna, Macháček, Meduna, Kudlačík, Chichak (66´ Zahradník), Olšán (59´ Henderson), Bíško, Tichý, Rešetár, Bauer (59´ Elišák)

Hodnocení trenéra: Hned od začátku jsme diktovali tempo zápasu a cca během 20 minut vstřelili tři branky a několik šancí neproměnili, pak jsme trošku polevili a domácí se dostali do šance, kterou skvěle chytil Pavel Kolbaba. Pak ještě nastřelili břevno. Naštěstí jsme se vrátili k výkonu, který jsme předváděli na začátku zápasu. Když jsme hned na začátku druhého poločasu vstřelili čtvrtý gól, tak jsme už měli zápas 100 % pod kontrolou. Za mě jsme měli být víc aktivní, a nejen zápas dohrávat.

Allstars: Bauer Josef

26. kolo: MFK Chrudim – FK Náchod 3 : 1 (2 : 1)

Branky: 26´ Chichak, 34´ Bauer, 74´ Chichak

Sestava: Zářecký - Henderson, Rešetár, Macháček, Kudlačík , Elišák (74´ Elišák), Tichý, Bíško, Zvěřina (59´ Meduna), Chichak (74´Holeka), Bauer (87´ Vaško)

Hodnocení trenéra: Na počátku zápasu jsme se rozkoukávali, hosté byli lepší. Vrcholem byla penalta, kterou jsme hostům zbytečnou chybou darovali. Naštěstí jsme se zlepšili, začali jsme si vytvářet šance a do poločasu dokázali výsledek otočit v náš prospěch. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme navázat na druhou polovinu prvního poločasu, ale po cca 10 minutách jsme dostali zbytečnou červenou kartu. Náchod se dostal do tlaku, naštěstí bez vyložené šance. Po vyloučení hostujícího hráče se počet hráčů na hřišti vyrovnal a my navíc přidali pojistku v podobě třetí branky, která nás uklidnila. Zápas to byl spíše bojovný než hezký, takže kluky chválíme hlavně za bojovnost.

Allstars: Chichak Nazar

27. kolo: FC Slovan Liberec – MFK Chrudim 6 : 0 (2 : 0)

Branky: 26´ Chichak, 34´ Bauer, 74´ Chichak;
ČK: Meduna

Sestava: Zářecký (82´ Podaný) - Gábel (65´ Holeka), Meduna, Macháček, Kudlačík, Chichak (65´ Zahradník), Tichý, OLšán, Kaválek, Mošner (65´ Elišák), Kohout (46´ Bauer)

Hodnocení trenéra: Na tento zápas je potřeba co nejrychleji zapomenout. My jsme ho vůbec nezvládli. Domácí byli po všech stránkách lepší. Více se nemá cenu k tomu vyjadřovat, ale ...

Allstars: Nikdo

28. kolo: MFK Chrudim – CU Bohemians Praha 4 : 4 (4 : 2)

Branky: 5´ Smutný, 21´ Chichak, 35´ Olšán, 37´ Bíško

Sestava: Kolbaba - Holeka, Fojtů (82´ Zahradník), Kudlačík, Mošner, Bíško (82´ Zvěřina), Tichý, Olšán, Chichak (77´ Elišák), Boguaj, Smutný (46´ Bauer)

Hodnocení trenéra: Odehráli jsme atraktivní zápas. Padlo hodně branek, bylo hodně šancí, kterých jsme měli asi více než soupeř, jen jsme je nedokázali víc proměňovat. Zápas pro nás začal špatně, defacto hned jsme inkasovali. To naštěstí kluky nezlomilo a dokázali výsledek parádně do poločasu otočit. Bohužel jsme ve druhém poločase dvakrát inkasovali a když jsme nedokázali šance, které jsme si vytvořili proměnit, tak zápas skončil spravedlivou remízou. Sice jsme měli dost dalších šancí, ale Bohemka byla hodně dobrá na míči, a i ona měla své šance.

Allstars: Tichý Marek

29. kolo: FK Viktoria Žižkov – MFK Chrudim 0 : 2 (0 : 2)

Branky: 23´ Rešetár, 45´ Bíško

Sestava: Zářecký – Gábel, Fojtů, Kudlačík, Rešetár, Bíško, Tichý (22´ Henderson), Olšán (61´ Elišák), Chichak (74´ Zahradník), Pilař, Bauer

Hodnocení trenéra: Vyrovnaný zápas, kde oba týmy měli šance, domácí asi o málo víc. V určitých částech zápasu jsme měli i štěstí, ale kluci mu šli naproti svojí bojovností. Sice jsme nepředvedli nejlepší výkon, ale právě tou bojovností jsme to dokázali nahradit, za což musíme kluky pochválit. Příště mít tolik štěstí ale nemusíme. Na druhou stranu jsme opět několik šancí nedotáhli ke gólovému efektu, ale protože jsme aspoň dvě šance dokázali využít, tak máme tři body zaslouženě.

Allstars: Gábel Matěj

DOROST U17

27. kolo: MFK Chrudim – FK Pardubice B 3 : 2 (2 : 0)

Branky: 36´ Drobný, 39´ Tlapák, 71´ Koblížek (pk)

Sestava: Kolbaba – Dítě (70´ Horký), Tlapák, Bažout, Koutský (70´ Komárek) – Drobný, Kučera, Látal, Koblížek (75´ Brychnáč), Růžička (60´ Novák) - Bauer (60 Tomášek)

Hodnocení: Vstup do utkání jsme měli tentokrát dobrý, obrovskou šanci nevyužil Drobný a některé další slibné možnosti jsme nedotáhli do zdárného konce. Drobný se nakonec prosadil po akci Bauera s Koblížkem dohráním situace a pak připravil po rohu branku pro Tlapáka. Po pauze měl tři možnosti Bauer, ale neměl přesnou mušku a přišlo snížení soupeře na 2 : 1. Na dvougólový rozdíl opět upravil Koblížek z pk, který byl nařízen po akci a faulu na Tomáška. Definitivně mohl rozhodnout opět Drobný, který postupoval sám na golmana, ale ten ho vychytal. Hloupou červenou kartu pak obdržel kapitán Látal za zakopnutí míče a hosté ještě v nastaveném čase upravili stav na 3 : 2.

Allstars: Drobný Lukáš

28. kolo: RMSK Cidlina – MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 0)

Branky: 61´ Brychnáč, 81´ Koblížek, 83´ Bažout

Sestava: Zavřel – Dítě (46´ Brychnáč ), Tlapák, Bažout, Koutský (46´ Zářecký) – Drobný, Kučera, Olšán (75´ Komárek), Koblížek, Růžička (75´ Horký) - Tomášek (46´ Novák)

Hodnocení: V prvním poločase se nám hra nedařila podle představ a byli jsme i málo nebezpeční nebo v koncovce nepřesní a proto přišly o poločase změny, které naši hru rozhýbaly a nastartovaly úplně jiný obraz hry. První branka nám nebyla uznána pro ofsajd, pak přišel nádherný gól Brychnáče a přicházely další možnosti ( tyč, břevno ), prosadil se ještě Koblížek dorážkou střely Nováka a ukázkovou hlavičkou pak po rohu Koblížka Bažout, další možnosti ještě měli Novák s Horkým, ale již bez efektu.

Allstars: Brychnáč Roman

29. kolo: MFK Chrudim – FK Příbram 6 : 0 (4 : 0)

Branky: 11´ Koblížek (pk), 26´ Henderson, 32´ Koblížek, 35´ Zářecký, 49´ Bažout, 59´ Kučera

Sestava: Zavřel – Tlapák, Kučera, Bažout – Drobný (60´ Horký), Látal, Brychnáč, Zářecký (60´ Koutský), Henderson (60´ Růžička) - Koblížek (60´ Bauer), Tomášek (60´ Dítě)

Hodnocení: V utkání jsme byli produktivní, dokázali jsme si v našich vypracovaných situacích tentokrát poradit i střelecky, i když ne vše se podařilo a svoje možnosti měl také soupeř, jenže ten neměl střeleckou formu nebo naše obrana dokázala jeho akce zastavit. Vítězství jsme si odpracovali a vyzkoušeli si současně i jiné varianty hry pro domácí utkání.

Allstars: Bažout Dominik

36. kolo (předehrávané): SK Slavia Praha B – MFK Chrudim 5 : 3 (2 : 2)

Branky: 25´ Koblížek, 28´ Kohout, 56´ Drobný

Sestava: Zavřel (46´ Kolbaba) – Dítě (46´ Kučera), Tlapák, Bažout – Drobný (75´ Růžička), Látal, Brychnáč, Zářecký (75´ Tomášek), Henderson – Koblížek, Kohout (80´ Koutský)

Hodnocení: Než jsme si opět zvykli na UMT, tak jsme prohrávali 2 : 0, ale dokázali jsme do poločasu vyrovnat nejen hru, ale i výsledek a promarnili jsme několik příležitostí jít do vedení. Po přestávce jsme do vedení šli po pěkné akci a spolupráci Brychnáč – Kohout – Drobný a měli jsme hru pod kontrolou, opět jsme promarnili příležitosti k navýšení skóre a vzápětí vlastní zbrklostí v obraně jsme posadili soupeře opět do sedla a ten toho dokázal využít ve svůj prospěch. Odehráli jsme utkání velmi dobré úrovně, ale nedokázali jsme obrat dotáhnout do bodového konce, což nás určitě mrzí, ale je třeba pracovat a jít dál, zkušenost pro kluky velmi cenná do budoucna.

Allstars: Koblížek Marek

30. kolo: SK Motorlet Praha – MFK Chrudim 2 : 5 (2 : 0)

Branky: 47´ Drobný, 70´ Zářecký, 73´ Brychnáč, 87´ Novák, 90´ Tomášek

Sestava: Zavřel (46´ Kolbaba) – Dítě (46´ Kučera), Tlapák, Bažout – Drobný (75´ Růžička), Látal, Brychnáč, Zářecký (75´ Tomášek), Henderson – Koblížek, Kohout (80´ Koutský)

Hodnocení: Než jsme si opět zvykli na „UMT – struhadlo“, tak jsme prohrávali 2 : 0, ale nutno podotknout, že to bylo hlavně naším velmi špatným výkonem v prvním poločase. Po změně stran šel výkon nahoru, hra se naklonila naším směrem, a i když nás současně několikrát podržel gólman, tak jsme dokázali výsledek otočit a zaslouženě zvítězit. Pozitivem utkání je návrat Ondry Dvořáka po dlouhém zranění.

Allstars: Zářecký Filip

37. kolo (předehrávané): MFK Chrudim – AC Sparta Praha B 2 : 3 (2 : 0)

Branky: 15´ Bauer, 21´ Kohout

Sestava: Zavřel – Dítě, Tlapák (70´ Tomášek), Bažout – Drobný, Látal, Brychnáč (80´ Horký), Zářecký (60´ Kučera), Koblížek (70´ Růžička) - Kohout (60´ Novák), Bauer

Hodnocení: Konečně opět na přírodní trávě a určitě jsme odehráli dobré utkání, ale s nepříznivým konečným výsledkem, ačkoli jsme zaslouženě vedli, měli a mohli jsme skóre navýšit, ale nestalo se a po hloupé penaltě jsme vyrobili chyby vzadu, za které jsme zaplatili. Vyrovnání v závěru při hře vabank nebylo daleko, ale už jsme se skóre nepohnuli a body tak bral soupeř.

Allstars: Bauer Josef

31. kolo: MFK Chrudim – FK Teplice 1 : 2 (0 : 1)

Branky: 67´ Látal

Sestava: Kolbaba – Látal, Tlapák, Bažout, Koutský (60´ Horký) – Drobný, Brychnáč, Zářecký (75´ Dvořák), Koblížek (60´ Růžička) - Kohout (60´ Novák), Bauer (60´ Tomášek)

Hodnocení: Páté utkání ve 14 dnech jsme od začátku příliš nezvládali, byla na nás znát únava, a to trvalo až do stavu 0:2, kdy soupeř zaslouženě vedl. Po snížení na 1:2 Látalem a po prostřídání jsme se „probrali“, ale k vyrovnání stavu to nevedlo, i když jsme možnosti měli, ale řešení nebylo správné nebo dokonce bojácné, a tak hosté dovedli utkání do vítězného konce.

Allstars: Kolbaba Pavel

32. kolo: CU Bohemins Praha – MFK Chrudim 5 : 2 (2 : 0)

Branky: 74´ Novák (Látal), 79´ Brychnáč (Růžička)

Sestava: Zavřel – Horký (70´ Dvořák), Tlapák, Bažout – Drobný, Brychnáč, Zářecký (60´ Olšán), Látal, Koblížek (60´ Růžička) – Tomášek, Bauer (60´ Novák),

Hodnocení: V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal, ve kterém každý z týmů chvilku „tahal pilku“ a na obou stranách bylo vidět několik slibných šancí. Domácí dokázali být, na rozdíl od nás, efektivní a dvě své šance využili. První poločas tedy skončil nepříznivým výsledkem 2:0 pro Bohemku. Do druhého poločasu jsme vstoupili s chutí s výsledkem něco udělat, bohužel nás v tomto zápase trápila koncovka a šance Koblížka, Tomáška či Bauera zůstaly nevyužity. Byli to naopak domácí, kteří dokázali využít našich chyb a zvýšit na hrozivých 4:0. Kluci se však nevzdali a výsledkem bylo snížení po výstavních brankách Nováka a Brychnáče na 4:2. Posledních deset minut jsme se snažili ještě více zápas zdramatizovat, avšak domácí už zápas dohráli a v samotném závěru ještě přidali pátý gól. Se zápasem tedy nemůžeme být vůbec spokojeni, přestože jsme úplně špatné utkání neodehráli. Tentokrát však bylo chyb v naší defenzivě až příliš, a když k tomu přičteme velké množství neproměněných šancí, nezasloužili jsme si dnes proti kvalitnímu týmu Bohemky bodovat.

Allstars: Tomášek Jan

38. kolo (předehrávané): SK Dynamo České Budějovice B – MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 1)

Branky: 36´ Novák (Koblížek), 60´ Bažout (Tlapák), 79´ Bauer (Brychnáč)

Sestava: Kolbaba – Látal, Tlapák (70´ Dvořák), Bažout, Horký (70´ Koutský) – Brychnáč, Olšán – Drobný, Koblížek, Růžička (61´ Tomášek) – Novák (61´ Bauer)

Hodnocení: Po předchozích nezdarech proti týmům z první pětky tabulky jsme jeli do Českých Budějovic především s cílem zlepšit naši defenzivní činnost a vrátit se k poctivé a pracovité hře, která nás po celou dobu sezóny zdobila. To se klukům podařilo splnit do puntíku, a navíc se nám dařilo být i nebezpeční vepředu. Po brankách Nováka, Bažouta a Bauera si tak vezeme domů cenné a zasloužené vítězství.

Allstars: Brychnáč Roman

33. kolo: MFK Chrudim – FC Viktoria Plzeň B 4 : 1 (1 : 0)

Branky: 27´ Novák (Zavřel), 53´ Koblížek (Novák), 63´ Novák (Brychnáč), 85´ Bažout (Brychnáč)

Sestava: Zavřel – Látal, Tlapák, Bažout, Horký (65´ Dvořák) – Drobný, Brychnáč, Zářecký (75´ Dítě), Růžička (75´ Souček) - Novák (60´ Bauer), Koblížek (60´ Tomášek)

Hodnocení: Utkání bylo od začátku od vápna k vápnu, ale střelci neměli přesnou mušku, jediný se trefil do poločasu Novák po chybě hostujícího gólmana. Druhý poločas jsme zahájili velmi zdařilým výkonem, z něhož vyplynuly další dvě branky a další možnosti zůstaly nevyužity. Na snížení hostů ještě dokázal odpovědět Bažout, a utkání jsme zaslouženě dovedli do vítězného konce.

Allstars: Novák Matyáš

DOROST U16

23. kolo: FK Čáslav – MFK Chrudim 3 : 4 (0 : 2)

Branky: 25' Průša, 38' Sadílek, 55' Vaško, 73' Šimák

Sestava: Podaný, Bohuněk, Vaško, Hilbert (67' Obermajer), Kumpošt, Oblouk (74' Nejedlý), Šimák, Novotný, Průša (67' Branda), Růžička (67' Štěpánek), Sadílek (74' Zvěřina)

Hodnocení: Po nepovedeném domácím vystoupení z předchozího týdne jsme jeli do Čáslavi s jasným cílem – napravit si fotbalové chutě. Utkání jsme začali dobře, i přes nepřízeň počasí jsme byli dominantní a v poločase jsme vedli o dvě branky. Vstup do druhého poločasu nám ale nevyšel, soupeř zvedl důraz a my naopak hráli, jako bychom byli spokojeni s výsledkem. Po vyrovnání jsme však opět zapli motory, dostali se do vedení, změnili rozestavení, a nakonec dokázali po chybě domácího brankáře utkání zvládnout.

Allstars: Šimák Jakub

24. kolo: MFK Chrudim – SK Sparta Kolín 7 : 1 (4 : 0)

Branky: 10' Štěpánek, 21' Růžička, 31' Kumpošt, 35' Sadílek, 58' Oblouk, 64' Novotný, 85' Štěpánek

Sestava: Ondrůšek, Bohuněk, Vaško (46' Holeka), Branda, Štěpánek, Oblouk, Šimák, Kumpošt (67' Zvěřina), Průša (46' Obermajer), Růžička (56' Novotný), Sadílek

Hodnocení trenéra: Utkání, ve kterém jsme navzdory našim zkušenostem byli produktivní, kéž bychom v každém utkání měli takovou úspěšnost při proměňování šancí. Dominantní výkon na míči, ve hře se objevily nové prvky z tréninkového procesu.

Allstars: Štěpánek Adam

25. kolo: FC Slavia Hradec Králové – MFK Chrudim 2 : 0 (1 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Ondrůšek, Bohuněk (59' Zvěřina), Dítě, Obermajer, Štěpánek, Oblouk, Šimák (46' Růžička), Kumpošt, Branda (69' Nejedlý), Sadílek (69' Valeš), Novotný (74' Průša)

Hodnocení trenéra: Stejně jako na podzim, což nebudu dále komentovat. Nedokázali jsme se dostat do kompaktního bloku soupeře, který následně nám zatápěl z brejkových situací, i takto se dá hrát v utkání mladšího dorostu. My však byli málo aktivní, nechtělo se nám. Porážka jde na vrub nás všech.

Allstars: Nikdo

26. kolo: MFK Chrudim – FK Náchod 1 : 2 (0 : 0)

Branky: 69' Růžička

Sestava: Zavřel, Vaško, Holeka (58' Hilbert), Branda, Štěpánek, Oblouk, Šimák (58' Růžička), Kumpošt (71' Průša), Nejedlý (46' Bohuněk), Sadílek (67' Valeš), Novotný

Hodnocení trenéra: Těžko se hodnotí tento zápas, byli jsme fotbalovější, dostatečně aktivní, avšak jsme naráželi na velmi špatnou koncovku. Když už se nám podařilo vyrovnat, neproměnili jsme další šance a soupeř nás z brejku potrestal.

Allstars: Oblouk Samuel

27. kolo: FC Slovan Liberec – MFK Chrudim 3 : 0 (2 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Podaný, Bohuněk, Holeka, Vaško, Branda, Štěpánek, Oblouk, Zvěřina, Kumpošt, Novotný, Růžička

Hodnocení trenéra: Na utkání s Libercem jsme jeli s tím, že budeme chtít hrát stejně jako ve vzájemném utkání na podzim a začali jsme velmi dobře, soupeře jsme v prvním minutách dostali pod tlak a vytvořili jsme si několik dobrých šancí, pak však přišla zbytečná chyba u gólmana a soupeř se dostal do vedení. Nepoložilo nás to a dále jsme se snažili diktovat tempo hry. V druhém poločase už to byla od nás spíš křeč. Každopádně výsledek 3:0 je po předvedeném výkonu až příliš krutý.

Allstars: Kumpošt Radovan

28. kolo: MFK Chrudim – CU Bohemians Praha1 : 1 (0 : 0)

Branky: 55´ Štěpánek

Sestava: Ondrůšek, Kusý (46' Bohuněk), Vaško, Obermajer, Branda, Štěpánek, Oblouk (73' Valeš), Zvěřina (62' Sadílek), Kumpošt, Novotný (62' Šimák), Růžička (69' Průša)

Hodnocení trenéra: Utkání s Bohemians mělo dobrý náboj, bylo zde plno emocí, hrálo se nahoru a dolů a nezaujatého diváka tento zápas musel bavit! Herně jsme se dokázali se soupeřem rovnat, dokázali jsme přečíst jejich jednoduchou přechodovou fázi a správně na ní reagovat. Zasloužená remíza.

Allstar: Zvěřina Matěj

29. kolo: FC Viktoria Žižkov – MFK Chrudim 1 : 2 (1 : 0)

Branky: 50´ Oblouk, 54´ Růžička

Sestava: Ondrůšek, Hilbert (72' Průša), Vaško, Obermajer, Štěpánek, Valeš (71' Kusý), Šimák (46' Zvěřina), Kumpošt (ČK 65'), Nejedlý (46' Branda), Růžička (65' Sadílek), Oblouk

Hodnocení trenéra: První poločas od nás nebyl úplně dobrý, nedrželi jsme se herních principů, které chceme na hřišti tvořit, soupeř byl houževnatější, víc se mu chtělo. Po důraznější poradě v poločase do druhého poločasu nastoupil úplně jiný tým, začali jsme diktovat tempo hry a dokázali rychle otočit vývoj skóre. Komplikací mohlo být zcela zbytečné vyloučení Kumpošta, avšak i přes to, jsme si dokázali vytvořit další šance a následně svojí bojovností a týmovým pojetím dokázali utkání dotáhnout do vítězného konce.

Allstars: Růžička Matyáš

ŽÁCI U15

23. kolo: MFK Chrudim – TJ Sokol Třebeš 4 : 0 (2 : 0)

Branky: 2´ vlastní, 13´ Benák, 54´ Polák, 80´ Horák

Sestava: Mikan (41´Paták), Makovský (53´ Nehoda), Holešínský, Vencl, Vágner, Horák, Kaška, Benák, Polák, Machač (58´ Bodnár), Benák

Hodnocení trenéra: Zápas za neustálého deště a větru jsme zvládli. Dopředu jsme byli nebezpeční a vypracovali jsme si v prvním poločase dost příležitostí na to, aby byl větší rozdíl o poločase než jen 2:0. Bohužel nejsme dostatečně produktivní v zakončení. Ve druhém poločase jsme byli také lepším mužstvem na hřišti a postupně jsme ještě přidali další dvě branky. Soupeř mnoho šancí na vstřelení branky neměl. Další zápas nás čeká v neděli s Trutnovem.

Allstars: Horák Prokop

24. kolo: MFK Trutnov – MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 1)

Branky: 23´ Dušek, 61´ Švejk, 74´ Benák M.

Sestava: Mikan, Flaška, Holešínský, Vágner (23´ Kurštejn), Vencl, Benák, Nehoda (51´ Švejk), Horák (41´ Kaška), Dušek (64´ Bodnár), Machač (64´ Dvořák), Benák

Hodnocení trenéra: Zápas jsme zvládli jak herně, tak i výsledkově. Domácí měli nebezpečné standartní situace. My jsme byli větší čas na míči, ale hlavně jsme byli nebezpeční v zakončení,
z kterého se nám podařilo vstřelit tři góly. Teď hrajeme víkend, středa, dvakrát a další zápas nás čeká ve středu s FC Háje JM.

Allstars: Machač Martin


4. kolo (dohrávané): MFK Chrudim – FC Háje JM 4 : 2 (3 : 0)

Branky: 21´ a 64´ Benák M., 20´ Dušek, 30´ Horák

Sestava: Smrček, Flaška, Holešínský (69´ Bodnár), Záleský (67´ Švejk), Vencl, Kurštejn (41´ Kaška), Dušek (41´ Nehoda), Benák M., Machač (60´ Dvořák), Horák, Benák O.

Hodnocení trenéra: Zápas byl soubojový a důrazný bez žádných zákeřných faulů. V prvním poločase jsme si vypracovali náskok 3:0 a byli jasně lepším týmem. Do druhého poločasu jsme bohužel nevstoupili dobře a nechali soupeře hrát. Brzy náš náskok ztenčil pouze o rozdíl jedné branky. Domácí měli i další šance na vyrovnání. Po deseti minutách se hra vyrovnala a v 64 minutě Benák M., zvýšil náskok na 4:2. Soupeř ani my už jsme se do žádné vyložené šance nedostali. Další utkání nás čeká v sobotu proti FC Slavie Hradec Králové.

Allstars: Benák O.

25. kolo (dohrávané): MFK Chrudim – FC Slavia Hradec Králové 2 : 1 (1 : 1)

Branky: 24´ Benák O., 78´ Kaška

Sestava: Mikan – Flaška, Holešínský (67´ Švejk), Vágner, Vencl (67´ Bodnár), Kurštejn, Machač (41´ Dvořák), Benák M., Benák O., Horák (60´ Nehoda), Dušek (47´ Kaška)

Hodnocení trenéra: Hráči vůbec nepodali výkon z předešlého utkání na Hájích. Za první poločas na Hájích jsme hráče chválili a chtěli jsme, aby stejným způsobem vstoupili do utkání se Slávií. Bohužel to se jim hrubě nepovedlo. Zápas nebyl z naší strany dobrý, a to ani po herní stránce, ani využitím šancí. Nakonec jsme se k vítězství protrápili. Doufejme, že tuto středu přijde reparát proti Vyšehradu.

Allstars: Mikan Samuel

27. kolo: MFK Chrudim – FK Slavoj Vyšehrad 2 : 1 (1 : 1)

Branky: 53´ Dušek, 77´ Benák O.

Sestava: Mikan (41´ Paták) – Flaška, Holešínský (41´ Makovský), Záleský, Vencl, Dvořák (41´ Polák), Kaška (58´ Nehoda), Benák M., Vágner, Benák O., Dušek (55´ Bodnár)

Hodnocení trenéra: Podobný zápas jako se Slavii HK. Po naší chybě si necháme dát laciný gól a pak otáčíme zápas a stojí nás to hodně sil. Místo toho, abychom v klidu vedli a drželi tempo hry. Další zápas nás čeká s SC Xaverov.

Allstars: Flaška Jakub

26. kolo: SC Xaverov Horní Počernice – MFK Chrudim 2 : 1 (1 : 1)

Branky: 43´ Benák O.

Sestava: Paták – Vágner, Flaška (72´ Holešínský), Vencl, Záleský, Kurštejn (26´ Dušek), Machač, Benák M., Polák, Horák (68´ Dvořák), Benák O. (68´ Kaška)

Hodnocení trenéra:
Ve vyrovnaných utkáních rozhodují detaily, a hlavně chyby jednotlivců. Těch jsme bohužel udělali víc, než soupeř. Šance jsme měli, ale opět slabší naše koncovka, která nás trápí. Další zápas hrajeme s FC Tempo Praha.

Allstars: Dušek Vojta

27. kolo: MFK Chrudim - FK Slavoj Vyšehrad 2 : 1 (0 : 1)

Branky: 43´ Polák

Sestava: Paták – Makovský (41´ Machač), Holešínský (41´ Benák M.), Vencl, Vágner, Dvořák (47´ Švejk), Flaška (67´ Bodnár), Kurštejn, Nehoda (41´ Dušek), Benák O., Kaška (41´ Polák)

Hodnocení trenéra: Zápas se nám vůbec nepovedl. První poločas byl z naší strany velmi špatný. Druhý už jsme hru srovnali, ale bylo to málo na domácí. Zaslouženě jsme prohráli. Další zápas hrajeme s Admirou.

Allstars: nikdo


ŽÁCI U14

23. kolo: MFK Chrudim – TJ Sokol Třebeš 5 : 1 (2 : 0)

Branky: 21´ Uhlíř, 38´ Pecháček, 65´ Barvík, 72´ Letocha, 75´ Suk

Sestava: Smrček – Barvík, Čapka (59´ Suk), Pecháček, Kučera (41´ Dibelka) - Pedro (59´ Letocha), Chaloupka, Záleský – Voňka, Uhlíř (45´ Janeš)

Hodnocení trenéra: Zápas nebyl z naší strany herně úplně vydařený. Byla vidět nervozita na kopačkách, kterou doprovázelo mnoho nepřesností. Kluci ukázali, že i přesto, že nám to v zápase nejde, tak to dokážeme zvládnout.

Allstars: Pecháček Matěj

24. kolo: MFK Trutnov – MFK Chrudim 4 : 5 (0 : 2)

Branky: 4´ Wenzl, 31´ Záleský, 74´ Wenzl, 79´ Pecháček, 80+3´ Wenzl

Sestava: Smrček (41´ Pištora) - Suk (41´ Ficek), Chaloupka, Dibelka, Letocha (54´ Kučera), Čapka (41´ Pecháček) - Pedro, Záleský, Wenzl - Janeš (54´ Uhlíř), Barvík (54´ Voňka)

Hodnocení trenéra: První poločas jsme odehráli dobře, vedli jsme 2:0. Bohužel vstup do druhé půle nám vůbec nevyšel. Soupeř dokázal využít našich chyb a najednou to bylo 2:4. Kluci zaslouží velkou pochvalu, že nic nevzdali a šli za vyrovnáním. Odměnou jim tak byl gól v poslední minutě. Díky tomu nakonec utkání dokázali vyhrát.

Allstars: Záleský Vít

4. kolo (dohrávané): FC Háje JM – MFK Chrudim 1 : 2 (1 : 2)

Branky: 3´ Čapka, 30´ Uhlíř

Sestava: Smrček – Čapka, Ficek (67´ Suk), Dibelka, Letocha (54´ Kučera), Pecháček – Pedro (41´ Janeš), Chaloupka (54´ Barvík), Wenzl, Záleský, Uhlíř (41´ Voňka)

Hodnocení trenéra: Velice těžké utkání, ve které rozhodovaly detaily. Potom, co jsme dokázali rychle dát gól, tak nám to spíše uškodilo. Soupeř dokázal vyrovnat, ale po dobrém protiútoku to bylo v poločase 2:1 pro nás. V druhé půlce nám pomohly střídání a připravili jsme si mnoho šancí. Bohužel jsme trefovali pouze brankáře soupeře a gól již nepadl.

Allstars: Janeš Šimon, Barvík Tadeáš

25. kolo (dohrávané): MFK Chrudim – FC Slavia Hradec Králové 5 : 1 (1 : 1)

Branky: 6´ Suk, 44´ Záleský, 56´ Letocha, 59´ Uhlíř, 73´ Záleský

Sestava: Smrček – Barvík, Chaloupka, Čapka, Dibelka, Kučera (50´ Letocha) - Janeš (50´ Pedro), Pecháček, Wenzl, Záleský, Suk (50´ Uhlíř)

Hodnocení trenéra: První poločas nebyl podle našich představ. Dělali jsme spoustu chyb, které jsme si poté vyříkali v kabině. Druhá půle už byla slušná a byla to jen otázka skóre. Soupeř měl pár nebezpečných situací, které ale nedokázal dohrát do branky.

Allstars: Smrček Daniel

27. kolo: MFK Chrudim – FK Slavoj Vyšehrad 2 : 1 (1 : 0)

Branky: 20´ Wenzl, 42´ Pecháček

Sestava: Smrček – Kučera (55´ Suk), Letocha (55´ Barvík), Dibelka, Pecháček, Janeš (63´ Koblížek), Ficek, Záleský, Voňka (47´ Uhlíř), Wenzl, Chaloupka

Hodnocení trenéra: Do utkání jsme nevstoupili příliš aktivně a spíše se naše hra přizpůsobila soupeři. Postupem času šla naše hra nahoru a podařilo se nám vstřelit gól. V úvodu druhého poločasu se nám podařilo dát po dobré individuální práci vstřelit rychlý gól. Avšak další šance jsme již v utkání neproměnili. Soupeř nakonec ještě zkorigoval skóre z penalty, ale do více šancí se nedostal.

Allstars: Chaloupka Marek

26. kolo: SC Xaverov Horní Počernice – MFK Chrudim 2 : 2 (2 : 1)

Branky: 9´ Koblížek, 62´ Záleský

Sestava: Smrček - Barvík (45´ Gellér), Chaloupka, Pecháček, Dibelka, Letocha- Janeš (50´ Pedro), Wenzl (41´ Kučera), Záleský - Uhlíř (54´ Voňka), Koblížek

Hodnocení trenéra: Velice těžké utkání, ve kterém jsme narazili na kvalitního soupeře. První poločas měl ze hry více on, než jsme si na jeho styl zvykli. Druhý poločas jsme diktovali tempo utkání my. Bohužel se nám nepodařilo z jasných šancí dát gól. Je potřeba vyzdvihnout brankáře Smrčka, který dokázal chytit penaltu. Zasloužená remíza.

Allstars: Smrček Daniel

28. kolo: FC Tempo Praha – MFK Chrudim 4 : 0 (1 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Smrček (50´ Pištora) - Kučera (50´ Uhlíř), Čapka, Dibelka, Zlesák - Pečinka, Barvík, Janeš (50´ Voňka), Záleský, Chaloupka - Wenzl

Hodnocení trenéra: První poločas jsme dobře odmakali. Soupeř byl ze začátku lepší. Bohužel po naší individuální chybě jsme inkasovali. To nás, ale nakoplo a dokázali jsme také zahrozit, gól však nepadl. V druhé polovině nás docházeli síly a z toho pramenil nedůraz a další inkasované góly.

Allstars: Záleský Vít


ŽÁCI U13

23. kolo: TJ Svitavy – MFK Chrudim 4 : 8

Branky: 3x Teplý, 1x Nekvinda, Souček, Kaluža, Šmidrkal, Adam

Sestava: Šupík – Říha, Kaluža, Vrba, Teplý, Adam, Šmidrkal, Souček, Gellér, Podlucký, Beneda, Nekvinda, Pilař, Fianda, Nejtek

Hodnocení trenéra: Naše nejhorší utkání. Nebylo to vůbec ideální, jedním slovem holomajzna. Nedokázali jsme se prokousat pevnou obranou domácích, dělali špatná rozhodnutí. Aktivitu a alespoň nějakou kvalitní kombinaci jsme asi ztratili někde cestou. Musíme začít víc makat, na jaře máme sestupnou tendenci hry a k některým věcem přistupujeme moc lehkovážně. Ne všichni, ale převážná část ano. Pouze dřina nás může posunout dál.

Allstars: Podlucký David

24. kolo: MFK Chrudim – MFK Trutnov 8 : 6

Branky: 16´ Teplý (pen), 29´ Beneda, 40´ Vrba, 53´ Teplý, 55´ Adam, 69´ Teplý, 79´ Vrba, 82´ Teplý

Sestava: Šupík – Pilař, Rykýř, Vrba, Vancl, Teplý, Adam, Beneda, Souček, Laštůvka, Šmidrkal, Nekvinda, Staněk, Říha

Hodnocení trenéra: Věděli jsme, že nás čeká velmi kvalitní soupeř. Což se ukázalo hned v úvodu utkání. Nestíhali jsme, dělali jsme triviální chyby a hosté se dostali již v 9´ do dvoubrankového vedení. Hosté měli do 15´převahu a Deny v bráně musel několikrát dobře zasahovat. Postupně jsme se dokázali vyrovnat
v tempu zápasu, a i v osobních soubojích. Snížení přišlo z penalty Patrikem a bylo vidět, že z nás spadla nervozita a začali jsme více běhat. Hosté dokázali ale v zápětí přidat svoji třetí branku. Do konce třetiny střelou snížil Marek. Zápas měl v tuto chvíli obrovské tempo, my se hnali za vyrovnáním, hosté za další brankou. Tu přidali hned na začátku druhé třetiny. My ale neskládali zbraně a stupňovali jsme náš výkon ještě více. Snížení zařídil Sam, ale opět hned v zápětí dostáváme pátou branku a opět prohráváme o dva góly. Z našeho tlaku jsme dokázali vytěžit vyrovnání, nejdříve v 53´ snížil Patrik a o vyrovnání se zasloužil v 55´ Kryštof, šťastnou snadnou střelou, kterou hostujícímu brankáři propadla až do sítě. Do třetí třetiny vstupujeme za stavu 5:5 a z kluků čiší velké odhodlání toto utkání zvládnout. Makali, bojovali, jezdili po zadku, hořela za nimi umělka (v tom vedru úplně doslova…?) Vedoucí branku střílí Patrik, navazuje na ní Sam a opět Patrik. Hostující útoky dokážeme eliminovat a ubránit. Konečné snížení přichází úplně v závěru
z pokutového kopu.

Kluci si toto vítězství zaslouží, jezdili, hrabali, hlavně táhli za jeden provaz. Abychom mohli být úspěšní proti takto silnému soupeři, musí se všechno sejít, a to se v tomto zápase opravdu potkalo. Od brankáře, který se celý zápas nenudil (i přes neskutečnou bolest v podobě dvou stehů), obrana, když ubránila útok, hned podporovala ten náš. A útok byl dnes konečně více produktivní než v minulých zápasech. Myslím si, že se utkání muselo líbit, a hlavně mělo po celou dobu dobrou úroveň.

AllStars by si zasloužilo více hráčů, ale dnes vybírám Daniela Součka, konečně to byl ten Suk, kterého takto známe. Po dlouhém zranění se dnes rozehrál k velmi dobrému výkonu.

Allstars: Souček Daniel

4. kolo (dohrávané): MFK Chrudim – FK Orlicko 17 : 5

Branky: 5x Teplý, 3x Beneda, 2x Vancl a Podlucký, 1x Adam, Pilař, Souček, Rykýř a Fianda

Sestava: Šupík – Kaluža,Teplý, Adam, Rykýř, Laštůvka, Vrba, Pilař, Podlucký, Beneda, Staněk, Vancl, Říha, Souček a Fianda

Hodnocení trenéra: Utkání se odehrálo za velmi silného větru. Chtěli jsme hrát více po zemi a hlavně přesněji. Kombinace se celkem dařily a dostávali se na dostřel branky. Zakončení z vypracovaných šancí je stále stejné a pořád se opakuji – chce to více rozvahy, klid a přesnost. Obdržené branky jsou kaňkou – 4 z 5 jsme hostům připravili (nesmyslná penalta, faul před vápnem a 2x ztráta v rozehrávce v tom nejnebezpečnějším místě na hřišti). A stále si myslím, že dokážeme zahrát daleko lépe a i přesto, že jsme opět hráli celý zápas na dvě sedmičky. Chápu, že se nedostanou tolik do tempa, jsou ale odpočinutější, a čas na hřišti by měli využít daleko efektivněji.

Allstars: Říha František

25. kolo: FC Háje JM – MFK Chrudim 8 : 5

Branky: 4x Beneda, 1x Rykýř

Sestava: Šupík – Říha, Kaluža, Staněk, Vrba, Adam, Šmidrkal, Souček, Gellér, Laštůvka, Nekvinda, Rykýř, Pilař, Beneda

Hodnocení trenéra: Do utkání jsme nevstoupili dobře, nezachytili tempo domácích, kteří nás jasně v první třetině přehrávali. Ve druhé třetině se hra opticky vyrovnala, ve třetí jsme byli mírně lepší. Domácí byli přesto dále nebezpečnější do útoku, a i když jsme mocně finišovali a dotahovali ztrátu, tak jsme na body zaslouženě nedosáhli. Za stavu 6:5 jsme měli dvě obrovské šance na vyrovnání, poslední dvě branky jsme obdrželi do otevřené obrany v 91. a 92. minutě.

Každopádně se nám utkání herně nevyvedlo, byli jsme neaktivní a prohrávali běžné souboje. Musíme se poučit a do dalších zápasů se hlavně pohybově zlepšit.

Allstars: Šupík Deny

26. kolo: MFK Chrudim – SC Xaverov Horní Počernice 5 : 2

Branky: 1x Teplý, Šmidrkal, Nekvinda, Adam, Souček

Sestava: Šupík – Pilař, Kaluža, Souček, Vrba, Teplý, Adam, Nekvinda, Šmidrkal, Nejtek, Beneda, Říha, Laštůvka, Podlucký

Hodnocení trenéra: Měli jsme neskutečný nástup do utkání, kdy ve 20 a v 75 vteřině zápasu střílíme dvě branky zásluhou Patrika a Bruna. Díky tomu je nás plné hřiště a jsme všude první. Třetí přidává Nekvi efektivním obloučkem přes gólmana. Poté se hra víceméně vyrovnává, přesto přidáváme čtvrtou branku zásluhou Kryštofa a první třetinu vyhráváme 4:0. Bohužel, jak to u nás bývá již víceméně zvykem za takového stavu a vedení, do druhé třetiny nastupujeme nekoncentrovaně a otěže utkání přebírají hosté. Po několika jejich šancích a závarů střílí pouze jednu branku a snižují. Na začátku třetí třetiny dostáváme další branku, ale ta jako by nás probrala ze snění a posledních 15 minut hrajeme opět aktivně, pěkně kombinačně.

Tempo zápasu sice trochu opadlo, určitě i vlivem velkého tepla na rozpálené umělce. Poslední branku střílí Suk, kdy přesně míří z přímáku do vzdálenějšího rohu branky.

Celkově to bylo zdařilé a vybojované vítězství. V první a poslední třetině se nám dařily kombinace, byli jsme dost často na balónu. Ve druhé a na začátku třetí to byl pravý opak a v utkání hráli prim hosté. Je to jen o ochotě být aktivní bez míče po celou dobu utkání a stále hledat skulinky, jak se dostat soupeřovi před bránu.

Allstars: Adam Kryštof

28. kolo: FK Náchod – MFK Chrudim 5 : 3

Branky: 2x Šmidrkal, 1x Beneda

Sestava: Šupík – Pilař, Rykýř, Kaluža, Staněk, Vrba, Souček, Adam, Laštůvka, Podlucký, Vancl, Říha, Nejtek, Beneda, Říha, Šmidrkal

Hodnocení trenéra: Kvalitní soupeř, takovéto zápasy, bych si přál hrát každý víkend. Náchod je zaslouženě první a zaslouženě vyhrál i toto utkání. Měl více ze hry, daleko lépe se pohyboval a kombinoval. Hlavně po celé utkání. Když tentokráte srovnám ostatní utkání třeba s Kolínem a s Hájemi, které jsme prohráli, tak jsme v těchto zápasech měli velké časové úseky, ve kterých jsme byli lepší. V zápase s Náchodem to byli mikrosituace.

Jak jsem říkal po zápase klukům, dostali šanci si zahrát všichni zdraví hráči. Chtěl jsem, aby viděli a měli možnost se konfrontovat s kvalitním soupeřem. Aby si každý měl možnost sáhnout do svého svědomí, co dělá pro to, aby se zlepšil.

Nechci, aby to vypadalo, že jsme to nezvládli, hráli jsme na to, co nám domácí dovolili. Kluci makali, snažili se, ale oproti lehkosti hry domácích to z naší strany vypadalo na překopávanou a zaháněnou… Měli jsme dvě obrovské šance na vyrovnání, ale výsledek z utkání pro nás není zase tak důležitý. Kluci musí sami vidět, že zaostávali v práci s míčem, v pohybu, v rychlosti. Jenom přístupem, 160 % přístupem, v tréninkovém procesu se mohou zlepšit a dál na sobě pracovat. Já věřím, že to v nich je.

I přes prohru chválím celý tým za bojovnost a soudržnost.

Allstars: Šupík Deny

29. kolo: ČAFC Praha – MFK Chrudim 4 : 3

Branky: Kaluža, Beneda, Teplý

Sestava: Šupík – Pilař, Souček, Kaluža, Staněk, Vrba, Teplý, Adam, Nekvinda, Laštůvka, Podlucký, Beneda, Říha, Vancl

Hodnocení trenéra: V utkání, ve kterém jsme byli lepším týmem, ale zradila nás neskutečně koncovka, resp výborný gólman domácích čaroval po celé utkání. Nás zradilo zakončení a neskutečné nedorazy v obraně, kdy všechny góly jsme domácím darovali na zlatém podnosu. Mohli jsme po dvou třetinách vést 8:0, a nikdo by neřekl ani „ň“… Výsledku škoda, herně dobrý, ale stále to chce více pohybu bez míče.

Allstars: Kaluža Matěj

ŽÁCI U12

23. kolo: TJ Svitavy – MFK Chrudim 2 : 5

Branky: Mach, Hovorka, Petrák, Hromek, Drotár

Sestava: Haman, Hovorka, Kozel, Pavlas, Petrák, Drotár, Hromek, Růt, Mádlo, Urban, Kepka, Mach, Novotný

Hodnocení trenéra: V neděli jsme sehráli MU proti TJ Svitavy. Měli jsme trochu obavu, jaké bude hřiště po vydatném dešti a občasném sněžení, ale byla úplně zbytečná, hřiště bylo perfektně připravené a díky tomu se hrálo velmi hezké utkání, které se přelévalo ze strany na stranu. Kluci od začátku plnili téměř vše, co jsme jim řekli, bohužel, jen někdy to neklaplo, jelikož místo efektivity jsme hráli na krásu, bez jakéhokoli důrazu v zakončení. Na první branku jsme si museli počkat až do začátku druhé třetiny, kdy po pěkné kombinaci a založení útoku od gólmana padla první branka. Kluci sice tlačili soupeře kombinační hrou k jeho brance, ale více z toho nedokázali vytěžit. Navíc, se nám na konci druhé třetiny zranil gólman a museli jsme za stavu 0:1 střídat. Do poslední třetiny jsme vstoupili s vyměněným gólmanem a pustili se znovu do soupeře, změna v brance nám naštěstí nijak neuškodila, jen jsme změnili malinko hru a více jsme kombinovali a hráli přes gólmana, což neslo ovoce a dokázali jsme několikrát rychle rozehrát a vstřelit tak další branku. Soupeř se však nechtěl vzdát bez boje a také dokázal využít našich individuálních chyb a vstřelit 2 branky. My jsme na to, ale vždy dokázali odpovědět, a tak si i zaslouženě odvézt vítězství 2:5.

Hodnotíme zápas dobře, i přes peripetie před utkáním jsme se do zápasu dostali dobře a sebevědomě, jen nám chyběl důraz a klid na kopačkách. Na tom budeme dále pracovat.

Allstars: Mach Karel, Kozel Ladislav

24. kolo: MFK Chrudim – MFK Trutnov 13 : 1

Branky: 4x Novotný, 3x Mach, Hromek, Petrák, Růt, Drotár, Mádlo, Ulrich

Sestava: Haman, Hovorka, Kozel, Petrák, Drotár, Hromek, Růt, Mádlo, Urban, Kepka, Mach, Novotný, Ulrich, Pospíšil

Hodnocení trenéra: V sobotu jsme sehráli utkání s MFK Trutnov, měli jsme jim co vracet z podzimu, a to se i dokonale povedlo. Kluci zamkli soupeře od první minuty na jeho polovině a nedovolili mu, se dostat na naši polovinu. Poctivě dostupovali protihráče, kombinačně si pomohli v zakončení, a to neslo ovoce po celou dobu zápasu. Žádné zbrklé střílení. Ze střel na bránu vytěžili, co se dalo, jen pro zajímavost: z 26 střel na bránu jich 13 skončilo za zády gólmana soupeře. Bohužel se nepodařilo udržet čisté konto, díky individuální chybě a nekomunikaci mezi obránci a gólmanem. I tak si kluci zaslouženě dokráčeli pro vítězství 13:1.

Hodnotíme zápas jako úspěšný, kluci hned od začátku plnili, co jsme si řekli. Svědomitě a zodpovědně přistupovali k soupeři, individuálně překonávali protihráče a makali jeden za druhého. Byl vidět hlad po vítězství.

Allstars: Mach Karel, Novotný Daniel

4. kolo (dohrávané): MFK Chrudim – FK Orlicko 3 : 1

Branky: Novotný, Mach, Drotár

Sestava: Haman, Hovorka, Kozel, Pavlas, Drotár, Hromek, Růt, Mádlo, Urban, Kepka, Mach, Novotný, Ulrich, Pospíšil, Kunc

Hodnocení trenéra: Ve středu jsme sehráli utkání s FK Orlicko a započali tak náš další anglický týden. Kluci se na zápas těšili, a to bylo vidět i v úvodních minutách. Zápas se přeléval ze strany na stranu a bylo vidět spousta pěkných fotbalových momentů. Soupeře jsme hned od začátku začali napadat, tím jsme ho dostali pod tlak a začal chybovat v rozehrávce. Z toho jsme se dostávali do šancí, které jsme však nedokázali zúročit. První třetina skončila bez branek. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že zvýšíme náš tlak a to se i povedlo, po pěkné akci ze strany hřiště a centru do pokutového území se podařilo vsítit první branku 1:0. Ve třetí třetině jsme nechtěli polevit a po dalším tlaku jsme se dočkali faulu v pokutovém území po individuální akci a následné proměněné penaltě 2:0. Místo toho abychom soupeře dorazili, jsme se nevyvarovali chyby v rozehrávce a soupeř nás tím i potrestal a dostal se na dostřel 2:1. Kluci se však z toho oklepali a věděli, že pokud by přestali hrát, tak by to nebylo dobře, opět se do soupeře pustili a za nedlouho z toho byl třetí gól, po pěkné akci středem hřiště, který je uklidnil a stanovil výsledek zápasu na 3:1.

Hodnotíme zápas jako velmi povedený, leč jsme hráli celou dobu proti větru a nebylo to pro nás až tak lehké, kdy se míč zastavoval a hatil nám tak naše akce. S tím jsme se však dokázali vyrovnat a uspět proti velice dobrému a houževnatému soupeři.

Allstars: Novotný Daniel, Pospíšil Jan

25. kolo: FC Háje JM – MFK Chrudim 6 : 3

Branky: 2x Hovorka, 2x Ulrich, Hromek, Drotár

Sestava: Haman, Hovorka, Kozel, Pavlas, Drotár, Hromek, Růt, Mádlo, Urban, Novotný, Ulrich, Pospíšil, Kunc, Brožek

Hodnocení trenéra: V neděli jsme sehráli utkání na hřišti FC Háje. Do zápasu se nám nešlo moc dobře, leč jsme hned na začátku byli zaskočení barvou dresů soupeře, s tím jsme si však museli poradit jen v hlavách kluků to bohužel zůstalo, proto i první gól byl až nečekaně jednoduchý po podcenění na akce ze strany a střele, která zaskočila i našeho gólmana. Hra se pak jak bývá zvykem přesunula na soupeřovu půlku, jen naše akce nikdo nedokázal zužitkovat. Ještě v první třetině se nám podařilo vyrovnat a zvýšit tlak na soupeře, z čehož vyplynula i penalta, kterou jsme bohužel neproměnili. Od té chvíle jsme pálili jednu šanci za druhou a soupeř nás potrestal po individuálních chybách dalšími brankami. Do třetí třetiny jsme šli s mankem dvou branek, věděli jsme však, že když budeme trpěliví, tak se to zlomí. Soupeře jsme tak v poslední třetině dostali na kolotoč, ze kterého nevěděl, jak ven, postupně odpadal a uchyloval se i k věcem, které jsem za celou dobu na hřištích nezažil a snad už nezažiji. Klobouk dolů, kluci to však zvládli, a nakonec i bez zranění uspěli 3:6.

Zápas hodnotíme úspěšně, co se týmu a naší hry týká. Tým hrál kompaktně a zaslouží si velkou pochvalu. Jsme rádi, že naše fotbalová vyspělost stoupá a kluci se i takovými zápasy učí zvládat těžké situace a hrát do poslední minuty.

Allstars: Hovorka Tomáš, Drotár Matěj

26. kolo: MFK Chrudim – SC Xaverov Horní Počernice 5 : 3

Branky: 3x Hovorka, Rút, Drotár

Sestava: Haman, Hovorka, Kozel, Pavlas, Drotár, Hromek, Růt, Mádlo, Urban, Kepka, Mach, Ulrich, Brožek, Kunc

Hodnocení trenéra: V sobotu jsme sehráli zápas s SC Xaverov. Věděli jsme, že bude soupeř kvalitní, jak na míči, tak ve hře. Kluci se však dle pokynů do soupeře pustili a snažili se hluboko napadat soupeře a dostat ho tak pod tlak. Bohužel díky individuální chybě jsme záhy inkasovali gól. To nás, ale nezlomilo a dál jsme hráli naši hru. V první třetině jsme sice gól nedali, ale po přestávce jsme udělali několik změn a kluci vyběhli s jasným cílem otočit utkání, a to se i povedlo třemi góly. Byly jsme dále nároční na soupeře, napadali a hráli kombinačně, to bylo vidět, že na soupeře platí. Ve třetí třetině jsme znovu nastoupili s cílem, hrát naši hru a dostat soupeře pod tlak. To se nám po individuální chybě v rozehrávce od gólmana vymstilo a soupeř snížil. Nám se však na to podařilo rychle odpovědět a znovu si vzít dvoubrankové vedení po hezké akci ze strany hřiště. Následně nás po rohu soupeř znovu potrestal, díky nekoncentrovanosti některých hráčů. I na tento gól, jsme dokázali odpovědět a stanovili tak stav utkání na konečných 5:3.

Hodnotíme zápas velmi dobře. Bylo vidět nasazení v zápase a chuť s výsledkem něco udělat. Kluci se snažili a vše, co nyní děláme v tréninku, si přenesli i do zápasu. U některých je však vidět horší koncentrovanost na hru a na tom musíme pracovat.

Allstars: Hovorka Tomáš, Kozel Ladislav

28. kolo: FK Náchod – MFK Chrudim 1 : 10

Branky: 4x Hovorka, 3x Pavlas, Hromek, Nevečeřal, vlastní

Sestava: Haman, Hovorka, Pavlas, Drotár, Hromek, Růt, Mádlo, Urban, Kepka, Mach, Nevečeřal, Novotný, Urban

Hodnocení trenéra: V neděli jsme sehráli utkání s FK Náchod. Hrálo se na výborné trávě a kluci si to jen užívali. Byla na nich vidět chuť vyhrát. Hned od začátku jsme soupeře zasypali střelami, které zatím končili
v náručí brankáře. Bylo jen otázkou, jak rychle se nám podaří proměnit první šance. Kluci byli trpělivý
a dokázali se pěknými kombinacemi dostávat do šancí. Proto jsme věděli, že to brzy přijde. V první třetině jsme dali 5 gólů, v druhé 2 a ve třetí 3. K tomu bylo i spousta šancí, ve kterých jsme nedokázali být více chladní. Soupeř korigoval výsledek 1 gólem a v poslední minutě kopal dokonce penaltu, kterou zneškodnil náš brankář a dal si tím krásný dárek k narozeninám.

Hodnotíme zápas velmi dobře. Předvedená hra odpovídala tomu, co děláme v tréninku a kluci vše plnili na jedničku. Dokonce si vyzkoušeli zastupování a změny postů. Vše automaticky. Je u nich vidět fotbalová vyspělost. Super práce.

Allstars: Hovorka Tomáš, Mádlo Tomáš

29. kolo: ČAFC Praha – MFK Chrudim 3 : 9

Branky: 3x Novotný, 2x Hovorka, Drotár, Růt, Mach, Petrák

Sestava: Haman, Hovorka, Drotár, Hromek, Růt, Mádlo, Urban, Mach, Novotný, Kozel, Pospíšil, Petrák, Jukl

Hodnocení trenéra: Další mistrovské utkání nás čekalo v Praze na ČAFCe. Utkání, kde hrál druhý tým
s týmem z druhé poloviny tabulky, byl celý zápas ovlivněn poměrně špatným terénem, takže tím naše kombinace trpěla. V první třetině jsme po několika neproměněných vyložených šancích, proměnili až tu ve 14 minutě a ujali se vedení 0:1. Bohužel, po naší hrubce a krásné střele, soupeř otočil na 2:1. Naštěstí nás to nerozhodilo a do konce třetiny jsme srovnali na 2:2.

Druhou třetinu jsme již hru ovládli, ale díky naší špatné koncovce jsme dokázali přidat jenom dva góly a soupeř z ojedinělé šance vstřelil jeden gól, byl stav po dvou třetinách 3:4 pro nás. Třetí třetinu jsme sehráli nejlépe z celého utkání. I když byl terén po silné dešťové přeháňce ještě horší, dobře jsme kombinovali, napadali soupeřovu rozehrávku na jeho polovině a dostali se tím do tlaku, který vyústil gólem v 70 minutě. Potom jsme mezi 80-86 minutou přidali další čtyři branky a upravili výsledek na 3:9.

Hodnotíme zápas velmi dobře. Naše vítězství, bylo zasloužené, protože jsme soupeře předčili, naší herní
i hráčskou kvalitou. Super výkon i na nelehkém terénu.

Allstars: Drotár Matěj

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.