Mládežnický zpravodaj č. 45

Co přinesl uplynulý víkend?

HRÁČI U-19:

FC Hradec Králové - MFK Chrudim 1:0 (0:0)

Branky: 85. Včelák Matyáš (pen.)

Hodnocení: Utkání se lámalo v posledních 20´ druhého poločasu, kdy nejprve Látal nevyužil krásnou přihrávku Mrázka, aby hned o několik minut později nás domácí potrestali pokutovým kopem, kterým jsme domácím darovali na zlatém podnose. Do té doby jsme hráli dobře organizovaně, domácí jsme drželi na patřičnou vzdálenost od naší branky a utkání jsme chtěli dohrát do pokutových kopů. Pozitivně dnes můžeme hodnotit organizaci naší hry, bohužel velkým problémem dnes byla přechodová hra, kdy náš rozvíjející útok většinou končil na základních herních činnostech našich hráčů.



HRÁČI U-17:

FC Hradec Králové - MFK Chrudim 4:1 (3:0)

Hodnocení: Do uzávěrky nebylo hodnocení k dispozici



HRÁČI U-16:

MFK Chrudim - FC Spartak Rychnov nad Kněžnou U17 3:3 (1:2) pk: 3:4

Branky: 26', 83' Wirkner, 61' Kosina - 25', 35', 71' Lukášek

Hodnocení: Souboj o první místo, který se hrál bez přítomnosti diváků nabídlo 8. kolo soutěže, které se U16 účastní, nabídlo nedělní dopoledne. Poslední utkání před nucenou pauzou mělo co nabídnout.

Utkání jsme chtěli začít jinak než ve Vysokém Mýtě, čemuž jsme uzpůsobili sestavu, navíc jsme věděli, že nám soupeř nedá nic zadarmo, ba naopak. Rychnov začal utkání mírně aktivněji, kdy se hned snažil velmi jednoduše dostat se do naší obrany. My se snažili hrát konstruktivně a rychle, bohužel se to kvůli našim velmi nepřesným přihrávkám moc nedařilo. Soupeř tedy těžil primárně po naší nepřesnosti a ve 25' se ujal vedení. Radost mu ale dlouho nevydržela, hned za minutu se poprvé v tomto utkání krásně trefil Wirkner z přímého kopu, na gólu měli zásluhu i další hráči, kteří znepříjemnili gólmanovi život při stavění zdi. Po vyrovnávací brance jsme se osmělili, bohužel nás ale stále srážela velká nepřesnost a špatné vyhodnocování herních situací. Hra byla ke konci prvního poločasu poměrně vyrovnaná. Do poločasu jsme stihli ještě jednou zbytečně inkasovat, a tak jsme šli do šatny za nepříznivého stavu 1:2.

V kabině jsme si jasně vyříkali, co je v naší hře špatně. Hráči v mnoha případech přišli samy s řešením a konstruktivně se do porady zapojovali. Na druhý poločas na hřiště nastoupil zcela jiný tým. Naši hráči byli plní energie, soupeře de facto nepustili za vlastní polovinu, hráli jsme dostatečně přesně, rychle a důrazně, díky čemuž jsme si dokázali vypracovat hodně šancí. Z jedné z nich se nám podařilo v 61' vyrovnat Matějem Kosinou, kdy ho po rohovém kopu hezky nalezl Matyáš Lang. Za celý druhý poločas jsme tak soupeře pustili do šance pouze 2x, k naší smůle a po naší chybě se jim jednu šanci podařilo využít, Rychnov tak v 71' vedl 3:2. Poté přišla 83' a další unikátní trefa Dominika Wirknera, která vyplynula z rychlé a velmi povedené akce našich hráčů.

Utkání tak skončilo remízou a šlo se do pokutových kopů. Tady procedura je loterie, hosté byli úspěšnější.

Závěrem se patří říci, že hráčům za předvedený výkon ve druhém poločase děkujeme, opět se ukázal charakter týmu, pochvala míří na jejich hlavy i za bojovnost v tom prvním. Nepříjemnou kaňkou na utkání je zbytečné zranění našeho gólmana po zcela nesmyslném skluzu soupeřova hráče.




HRÁČI U-15:

Mfk Chrudim - Třebeš 10:1
Branky: 4x Valenta, 2x Koblížek, 2x Kaválek, Gocman, Růžička
Hodnocení: V sobotu jsme sehráli mistrovské utkání s týmem z Třebeše. Do zápasu jsme šli s tím, že chceme dát prostor hráčům, kteří zatím neměli odehraných tolik minut. I když jsme první poločas vyhráli 1:0, tak úplně podle našich představ to nebylo. Kluci nedodržovali taktické pokyny a ve hře nebylo vidět moc našich herních principů.
Do druhého poločasu jsme prostřídali. Celkem jsme vsítili 9 gólů a jeden obdrželi. V naší hře nastalo zlepšení. Herní projev se více přiblížil tomu, co chceme praktikovat. Klukům patří za druhý poločas pochvala.


HRÁČI U-14:
MFK Chrudim - TJ Sokol Třebeš 9:0 (4:0)
Branky: 8. a 16. A. Kumpan, 38. a 39. T. Poborský, 42. a 45. M. Novák, 52. V. Malý, 63. D. Bažout, 79. L. Kohout.
Hodnocení: V posledním zápase před pauzou jsme se utkali s týmem TJ Sokol Třebeš. Hned od začátku bylo znát, že se odehraje větší část utkání na půlce soupeře. Několikrát jsme zase viděli situace, kdy přihráváme dopředu na samotného Kumpiho a nestíháme ho doplňovat. Touhle hrou, ač je často účinná, se nechceme úplně prezentovat. I tak díky dvěma gólům Kumpiho a několika dalším šancím, jsme vedli v 16. minutě již 2:0. Potom nám to na chvíli přestalo padat do brány, ale dál jsme vymýšleli, jak na soupeře vyzrát jinak. Těsně před poločasem přišla chvíle T. Poborského, který se asi na třetí zápas přesunul ze své dlouhodobé pozice levého křídla na defenzivního záložníka. Zřejmě mu to tam svědčí, protože již minulý zápas dvakrát skóroval a nyní se ve 38. minutě položil do pěkné střely z otočky a přehodil gólmana. Během necelých dvou minut přidal prakticky s písknutím poločasu ještě jeden gól a ten tedy skončil 4:0. Rozhodčí uvedl rozdíl jedné minuty.
Jelikož chceme, aby hráli všichni přítomní hráči na lavičce a nikdo neví, kdy budeme moci znovu poměřit síly v ostrých zápasech, poslali jsme na druhý poločas hned 6 čerstvých hráčů. Do útoku Kumpiho nahradil L. Kohout a tak již nemohl vstřelit svůj další hattrick. Před Poba šel hrát do zálohy Domino, trenér jim proto předtím rozdal herní úkoly, aby si na hřišti "nepřekáželi".
Druhý poločas jsme začali tak, jak první skončil. Ve 42. a 45. minutě dal další dva góly našeho týmu tentokrát M. Novák. V tuto chvíli již tři naši hráči měli po dvou gólech. Dále skórovali V. Malý (52.) a Domino (63.). Ke konci zápasu se začal v útoku dost prosazovat i Kikin, který měl mnoho šancí ke skórovaní a dočkal se v 79. minutě. Pavel Kolbaba v bráně měl za celý zápas jen velmi málo zákroků a pomáhal klukům v kombinaci. Vzadu jsme tedy díky němu i výkonu celého týmu udrželi nulu.
Věříme, že se brzy vrátíme k fotbalu a dočkáme se i zápasu s druhým týmem tabulky FK Náchod. Ten má sice o tři body méně, ale ještě jeden zápas k dobru. Zápas byl plánován na 24. 10.


HRÁČI U-13:

MFK Chrudim – SK Sparta Kolín 16:2 (4:0, 7:0, 5:2)

Branky: 5x Martin Beránek, 4x Kryštof Vrančík, 2x Dominik Sadílek, 1x Jakub Tesař, Venda Holeka, Ondra Vaško, Daniel Branda a Matyáš Juris

Hodnocení: V sobotu 10. října jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z Kolína. Chtěli jsme navázat na dobré výkony z domácích zápasů z minulých kol. Jelikož to bylo asi poslední mistrovské utkání na podzim, tak jsme k utkání nominovali úplně všechny hráče. Lukáš N., Péťa a Radek šli hrát za 2009. A my tak k utkání měli kompletní dvě sedmičky, které se kvůli rytmu a celovíkendovému vytížení pravidelně střídali po 5 minutách. Hned od první minuty jsme byli aktivní, důrazní a snažili se o kombinace a zakončení. První střídání branku ještě nepřineslo, ale druhé už ano, brankový účet zápasu otevřel Tesik. V první třetině jsme přidali další tři branky. Hosté ale rozhodně nedali kůži zadarmo, sami měli dvě dobré brankové příležitosti, ale ty bravurně vyřešil Tadeáš. Ve druhé třetině jsme pokračovali ve velké aktivitě a přidali se i pěkné akce a některé branky až do kuchyně :-). Premiérovou trefu si připsal i Matyáš J., který za nás odehrál první mistrovské utkání. Do třetí třetiny jsme hodně přeskládali tým, kluci si sami domluvili posty a nechali je hrát. Přidali jsme dalších pět branek. Soupeř nám dal dvě branky, jednu z rohu a druhou z dorážky, v obou případech jsme nebyli důslední při bránění, ale na druhou stranu si Kolín za svoji aktivitu nějaký ten gól zasloužil. Musím říct, že po celé utkání se snažil o konstruktivní rozehrávku, a i když byli hodně pod tlakem, nikdy neodkopli míč jen tak nazdařbůh pryč.

Naši kluci zápas zvládli na výbornou a vítězství si užili.



Přátelský miniturnaj v Ohrazenicích

MFK CHRUDIM – AC SPARTA PRAHA 0:2,

MFK CHRUDIM – FK MLADÁ BOLESLAV 0:1

MFK CHRUDIM – FK PARDUBICE 0:3

Hodnocení: V neděli jsme měli možnost v Ohrazenicích na umělce odehrát přátelský turnaj s velmi kvalitními soupeři. Naše první zkušenost na celé hřiště v klasickém rozestavení na velký fotbal 10+1 sice nedopadla výsledkově nic moc, ale já to musím hodnotit velice pozitivně.

V prvním utkání se Spartou se hrál prvních 15´ vyrovnaný souboj. Naše dva náznaky šancí soupeř ustál a ten pak rozhodl ze standartní situace po rohu, kdy jsme nepokryli střílejícího hráče z vápna. Druhý gól jsme obdrželi po chybné rozehrávce.

Druhý zápas s Mladou Boleslaví jsme chtěli být více aktivní, ale soupeř nám to vůbec nedovolil. Náznaky šancí jsme nedotáhli do konce, soupeř nám dal branku již v 5´střelou z vápna na zadní tyč. Měl i další šance, ale ty už naše obrana vyřešila.

Poslední utkání s Pardubicemi nám vůbec nevyšlo. Domácí byli aktivnější, důraznější a hladovější po fotbale. Prakticky celé utkání se odehrálo na naší půlce a před naší brankou.

Ale i tak z toho celého dopoledne mám dobrý pocit. Ostatní týmy měli již několik možností sehrát utkání na velké hřiště. Hráli ve velké rychlosti a přesnosti, výborně se uvolňovali a dostávali se do kvalitního zakončení. My jsme v tomto úplně na startovní čáře a musíme začít vstřebávat nové a nové poznatky, které si ze zápasů odnášíme. Kluci si za bojovnost pochvalu zaslouží a věřím, že se budou chtít dál zlepšovat.


HRÁČI U-12:

MFK Chrudim – SK Sparta Kolín 9:1 (2:1)

Branky: T. Semerád, J. Fridrich, 3x F. Vencl, A. Suchánek, M. Homan (vl. Kol), D. Rychtařík, L. Nejedlý

Hodnocení: Do uzávěrky nebylo hodnocení k dispozici



HRÁČI U-11: OP Horní Bradlo

MFK - Tuněchody/Stolany 6:4 (3:2) Branky: Uhlíř 2, Mach, Martinec, Král, Žáček

MFK - Horní Bradlo/Rváčov 7:3 (4:2) Branky: Martinec 3, Žáček 2, Mach, Uhlíř


Hodnocení: OP Horní Bradlo

Tento víkend jsme se vydali na zápasy Okresního přeboru do Horního Bradla.



MFK - Tuněchody/Stolany 6:4 (3:2)

Branky: Uhlíř 2, Mach, Martinec, Král, Žáček

Do prvního zápasu jsme po domluvě se soupeřem nastoupili 4 proti 4, protože domácí postavili oproti normálu velmi malé hřiště. Kluci byli nabádáni, aby si hlavně přenesli do zápasu věci, které jsme dělali v týdnu na tréninku (přihrávky do běhu a jejich razantnost, odpoutání se od hráče, náběh do volného prostoru). V zápasu jsme si vytvořili dobré šance, právě po kolmých přihrávkách. Kluci se snažili chodit protihráčům důrazně do těla, to nám pomáhalo získat převahu na hřišti. Bohužel za příznivého stavu jsme ztratili koncetraci a soupeř nás skoro dotáhl. Protihráči skórovali hlavně po našich chybách, které jsme si po zápase vyříkali. Určitě poučení je hrát koncentrovaně a vždycky od začátku do konce každého zapasu a za jakéhokoliv stavu!



MFK - Horní Bradlo/Rváčov 7:3 (4:2)

Branky: Martinec 3, Žáček 2, Mach, Uhlíř

Druhý zápas jsme nastoupili již normálně 5 proti 5. Náš soupeř měl jasnou a jednoduchou taktiku, nakopávat míč od brankáře dopředu a dát gól. Zpočátku jsme s tím měli menší problémy, ale postupem času si s tím kluci dokázali poradit a pomohl nám s tím i náš brankář. My jsme chtěli hrát po zemi a dostávat se do zakončení po kolmých přihrávkach do běhu, to se nám i kvůli velice zhustěnému prostoru moc nedařilo. Kluky, ale musím jednoznačně pochválit za týmovost, jelikož se snažili místo střel z ostrého úhlu nahrávat před branku soupeře svému spoluhráči, který měl už jen jednoduchou práci. Z těchto akcí se nám podařilo dát nejméně tři góly a pár dalších bohužel v brance neskončilo. Dále je také potřeba řici, že kluci konečně začali dohrávat všechny akce na 100% a díky tomu jsme vsítili další góly, ale je jasné, že potřeba je dohrávat situace i před naší brankou, což se nám občas nepodařilo. Během zápasu se nám stávalo, že se kluci při našem autovém vhazování nebo rohovém kopu často sběhli na jedno místo. Dost nás také trápila aktivita spoluhráčů bez míče při autech a rohových kopech. Kluky chci učitě za výkony pochválit, zvlášť za některé pěkné fotbalové akce.


Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.