První venkovní výhry si moc vážíme, hlásí Kutík. Šanci v základu využil

Na hřišti olomoucké Sigmy oslavila Chrudim první venkovní výhru na hřišti soupeře, do té doby sbírala pouze remízy a porážky. Týden před koncem podzimní části tak získala nesmírně důležité tři body, na kterých se jednou brankou podílel i obránce Daniel Kutík, pro kterého to byla premiérová příležitost v základní sestavě.

Z Olomouce se povedlo přivézt tři body za výhru 4:2. Jak moc si jich ceníte, protože je to vlastně první vaše letošní výhra na venkovním hřišti..
Určitě si tří bodů vážíme. Chtěli jsme navázat na naše výkony v předchozích zápasech a to jsme potvrdili.

Ty jsi důležitou brankou vyrovnával na 2:2, jak vypadala?
Otáčela se hra a já jsem si naběhl po ofsajdové linii, kam mi Řízek (Jan Řezníček, pozn. red.) dal krásný balón, který jsem si zpracoval prsy a vystřelil jsem na zadní tyč.

Zatím jsi spíše střídal na závěrečné okamžiky, překvapila tě šance v základní sestavě na hřišti v Olomouci? Kdy ses to dozvěděl?
Překvapený jsem úplně nebyl, Filip Novotný byl vykartovaný, tak jsem doufal v tuhle šanci, která se mi nakonec dostala. Cítil jsem, že bych tu šanci mohl dostat a před zápasem se mi to potvrdilo.

Jak jsi spokojen se svým výkonem?
Se svým výkonem spokojený jsem, ale pořád je na čem pracovat.

Před vámi je poslední kolo doma s Vlašimí. Dokázali jste si už, že doma jde porazit každý? Jasným cílem jsou další tři body?
Porazit se dá každý, když tomu budete věřit a podáte kvalitní výkon, který pomůže týmu. Náš cíl je hlavně navázat na naše výkony v předchozích zápasech. A samozřejmě bodovat chceme.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
8. SK Líšeň 2019 25 29:30 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.