Mládežnický zpravodaj č. 8 - 23/24

Další vydání mládežnického zpravodaje přibližuje výsledky naší mládeže za poslední dva týdny. Jak si jednotlivé týmy vedly?

DOROST U19

13. kolo: MFK Chrudim - CU Bohemians Praha 3 : 2 (1 : 1)

Branky: 21‘ Smutný (pk), 62‘ Smutný, 66‘ Boguaj

Sestava: Kobera, Dalecký (59‘ Mošner), Vondrouš, Kaválek, Fojtů, Gerhart, Hromek (80‘ Rešetár), Lang (74‘ Pilař), Valenta (59‘ Boguaj), Čada, Smutný (80‘ Bíško)

Hodnocení: V dalším utkání jsme přivítali vedoucí celek České dorostenecké ligy CU Bohemians Praha. Do vedení jsme šli po pokutovém kopu, kdy byl podražen Lukáš Hromek. Michal Smutný svou úlohu zvládnul bezchybně. Poté jsme polevili v koncentraci a hosté nás potrestali po střele Alexe Buie. Ve druhém poločase se na hranici pokutového území dostal ke střele Michal Smutný a jeho dělovka skončila v síti hostujícího brankáře. O 4 minuty později jsme navýšili skóre Denise Boguajem. Hosté korigovali v nastavení, kdy jsme si vstřelili vlastní branku. V nervózním závěru jsme si počínali zkušeně a vítězství jsme uhájili.

Allstars: Smutný Michal

Foto z utkání: zde

14. kolo: Viktoria Plzeň - MFK Chrudim 3 : 1 (0 : 0)

Branky: 61‘ Smutný

Sestava: Kobera, Dalecký, Hromek, Kaválek, Fojtů (62‘ Meduna), Gerhart, Lang, Rešetár (62‘ Boguaj), Valenta (62‘ Mošner), Čada (76‘ Holý), Smutný

Hodnocení: Zápas jsme vůbec nezvládli a zaslouženě prohráli. Nejvíce mi vadí přístup většiny hráčů, kteří si šli jen zahrát bez absolutní zodpovědnosti vůči týmu. Více se k tomu raději nebudu vyjadřovat.

Allstars: Nikdo


DOROST U18

14. kolo: MFK Chrudim - Viktorka Žižkov 2 : 1 (2 : 0)

Branky: 8‘ Tichý, 12‘ Boguaj

Sestava: Oberreiter, Kaufman (74‘ Gocman), Vavřín, Meduna, Macháček (63‘ Kudlačík), Holý, Tichý (82‘ Zahradník), Tůma (82‘ Andrejs), Chichak, Mošner, Boguaj (74‘ Valenta)

Hodnocení: Od začátku zápasu jsme hráli dobře, do 15 minut jsme vedli o dva góly. To nás asi ukolébalo a povolili jsme, soupeře jsme pustili do pár šancí, které neproměnil. S prvním poločasem můžeme být jakžtakž spokojeni. Druhý poločas byl z naší strany více než špatný, musíme být rádi za to, jak to dopadlo. Chybělo nám úplně všechno, pohyb, přesnost a chvilkama i zodpovědnost. Takže musíme si přiznat, že máme tři body se štěstím. V posledních dvou zápasech si toto nemůžeme dovolit.

Allstars: Oberreiter Ondřej


DOROST U17

13. kolo: MFK Chrudim - CU Bohemians Praha 3 : 2 (1 : 1)

Branky: 6‘ Růžička, 10‘ Novák (pk), 58‘ Brychnáč

Sestava: Kolbaba, Tlapák, Kučera, Komárek, Koutský (46‘ Dvořák), Látal, Olšán (46‘ Brychnáč),Zářecký (60‘ Bauer), Drobný, Novák (70‘ Henderson), Růžička (70‘ Horký)

Hodnocení: Utkání ze začátku vypadalo na pěknou přestřelku, v 10.minutě to bylo 2:1, šancí bylo na obou stranách dost, ale stav již do konce poločasu změny nedoznal. Po obrátce hosté z penalty vyrovnali, ale za chvilku nám vrátil vedení Brychnáč po akci Zářeckého. Vedení mohli navýšit Drobný a Bauerem, ale své šance promarnili, stejně jako soupeř, který dvakrát trefil břevno, a tak těsný výsledek vydržel až do konce utkání.

Allstars: Novák Matyáš

14. kolo: Viktoria Plzeň - MFK Chrudim 1 : 5 (1 : 2)

Branky: 10‘ Kohout, 25‘ Kohout, 64‘ Henderson, 76‘ Kohout, 87‘ Kohout

Sestava: Kolbaba, Látal, Kučera, Komárek (75‘ Tlapák), Bažout, Brychnáč, Dvořák (75‘ Dítě),Kohout, Drobný (50‘ Souček), Novák (60‘ Olšán), Henderson (60‘ Horký)

Hodnocení: Začátek utkání na UMT za velkého větru vyšel lépe domácím, ale všechny jejich pokusy zlikvidoval Kolbaba a naopak jsme my dokázali udeřit a jít do vedení. Některé další možnosti jsme nedokázali využít a z brejku soupeře jsme si dali sami branku, když Kučera napálil hráče Plzně tak důrazně, že míč skončil v naší síti. Téměř okamžitě ovšem přišla odpověď na druhé straně od Kohouta a mohlo být i veseleji. Po obrátce začali domácí náporem, vznikla po nastřelení břevna trma vrma, ale výsledkem bylo jen zranění v obličeji pro Drobného a červená karta pro domácího kapitána. Po vstřelení třetí branky už nebylo co řešit, ještě dvakrát jsme dokázali skórovat a dojít tak k vítězství v utkání.

Allstars: Kohout Lukáš


DOROST U16

14. kolo: MFK Chrudim - Viktorka Žižkov 3 : 0 (1 : 0)

Branky: 33‘ Zvěřina, 68‘ Průša (pk), 80‘ Oblouk

Sestava: Podaný, Vaško, Holeka, Branda, Štěpánek (65‘ Bohuněk), Oblouk, Šimák (46‘ Novotný), Kusý (55‘ Kumpošt), Nejedlý (46‘ Obermajer), Zvěřina, Tomášek (65‘ Průša)

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Matyáš Zvěřina: Zápas byl celkem dobrý, v dobrém tempu. Bohužel bylo hodně ofsajdů. Snažili jsme se dobře o press na obránce. Nekazili jsme tolik přihrávek. Druhý poločas byl celkově lepší než první, byli jsme lepší jak na míči, tak fyzicky, ale mohli bychom vice střílet zpoza vápna. Celkově jsme mohli dát o dost vice gólů než 3. Dobrý týmový výkon.

Komentář trenéra: Do utkání jsme vstoupili s jasnými úkoly, které jsme chtěli od první minuty plnit, bohužel se to ne vždy dařilo. Naše ofenzivní snažení sráželo asi 150 ofsajdů jen za první poločas. Po poločase, kdy jsme si některé věci vyříkali přišlo zlepšení a celkově lepší plnění zadání. Po změně rozestavení jsme soupeři uštědřili ještě 2 branky. Celkově z tohoto zápasu šlo vytěžit víc vstřelených branek. Každopádně každým utkáním se posouváme v určitých aspektech hry, kluci dobře přenáší věci z tréninkového procesu do utkání.

Allstars: Zvěřina Matyáš

Foto z utkání: zde


ŽÁCI U15

13. kolo: MFK Chrudim - FC Tempo Praha 1 : 2 (1 : 1)

Branky: 32‘ Vencl

Sestava: Paták, Kaška (41´ Koblížek), Flaška, Kurštejn, Lorenc, Polák, Vencl, Benák O., Dušek (61´ Dvořák), Benák M., Vágner (74´ Nehoda)

Hodnocení: Bohužel zápas nám vůbec nevyšel. Hráči se nepotkali s formou, která byla důležitá proti tak kvalitnímu soupeři. Doufáme, že vyladíme formu na další zápas s FK Admirou Praha.

Allstars: Paták Petr

14. kolo: FK Admira Praha - MFK Chrudim 3 : 7 (0 : 3)

Branky: 17‘ Benák M., 29‘ Vencl, 32‘ Dušek, 50‘ Dušek, 57‘ Vencl, 62‘ Dvořák, 79‘ Dvořák

Sestava: Mikan (41´ Paták), Kaška (56´ Nehoda), Benák O., Vágner, Kurštejn (55´ Strnad), Lorenc, Dvořák, Benák M. (62´ Bodnár), Dušek, Polák, Vencl (67´ Uhlíř)

Hodnocení: Utkání se hrálo na rychlé a mokré UMT. Hráčům to ze začátku utkání dělalo problém. Postupem času si na povrch zvykli a hned to bylo znát na naší hře. Celý zápas jsme byli lepším týmem a měli hodně šancí dát gól. Využili jsme jich pouze sedm. Hlavně ve druhém poločase bylo hodně šancí, které jsme mohli zakončit brankou, ale střelci ve finální fázi selhali.

Allstars: Dvořák Lukáš


ŽÁCI U14

13. kolo: MFK Chrudim - FC Tempo Praha 1 : 1 (0 : 0)

Branky: 78´ Letocha

Sestava: Smrček, Kučera (33´ Letocha), Koblížek, Záleský, Dibelka, Pečinka, Chaloupka, Wenzl, Čapka (53´ Suk), Barvík, Uhlíř

Hodnocení: Utkání pro nás bylo velmi náročné. Soupeř celou dobu ukazoval velkou kvalitu na míči a držel nás na naší polovině. Je potřeba hlavně vyzdvihnout výkon našeho brankáře Dana Smrčka, který nás po celou dobu utkání držel svými dobrými zákroky. Soupeř si vytvořil dost šancí, které ale nedokázal proměnit. Změna rozestavení ke konci utkání nám pomohla a přinesla nám tři šance, ze kterých jsme proměnili jednu. Je potřeba kluky pochválit za utkání, jelikož na hřišti nechali opravdu všechno.

Allstars: Smrček Daniel

14. kolo: FK Admira Praha - MFK Chrudim 2 : 3 (1 : 1)

Branky: 4’ Uhlíř, 49’ Koblížek, 76’ Suk

Sestava: Smrček – Čapka, Záleský, Pecháček - Dibelka (61’ Kučera), Wenzl, Pečinka (61’ Suk), Koblížek, Chaloupka - Uhlíř (41’ Ficek), Barvík (54’ Janeš)

Hodnocení: V utkání nám chyběla trpělivost a větší klid na kopačkách. Herním stylem jsme se dost přizpůsobili soupeři, který spoléhal na dlouhé nakopávané míče, a hlavně standardní situace. Nakonec jsme však odešli jako šťastnější tým.

Allstars: Suk Pavel


ŽÁCI U13

14. kolo: MFK Chrudim - ČAFC Praha 11 : 7

Branky: 2‘ Kaluža, 4‘ Kaluža, 13‘ Šmidrkal, 27‘ Teplý, 33‘ Teplý, 38‘ Podlucký, 44‘ Vrba, 56‘ Kaluža, 59‘ Šmidrkal, 68‘ Teplý, 76‘ Vrba

Sestava: Šupík, Bažant – Pilař, Rykýř, Souček, Kaluža, Staněk, Vrba, Teplý, Adam, Nekvinda, Šmidrkal, Laštůvka, Podlucký

Hodnocení: Po téměř třech týdnech jsme opět odehráli mistrovské utkání. V meziobdobí jsme aspoň sehráli přáteláky s Lázně Bohdaneč a celkem dobré utkání se staršími žáky ze Slatiňan. Od začátku jsme byli dobře organizovaní, aktivní a hosty z Prahy jsme stále tlačili a nutili k chybám, které jsme dokázali trestat. Po 60´ vedeme s přehledem 9:1. Ale to, co jsme předvedli v poslední pasáži, to bylo opravdu hodno michelinskému kuchaři, protože za takovou bramboračku by se nemusel vůbec stydět. Úplně jsme vypadli z rytmu a po hrubých chybách jsme hostům doslova servírovali jednu šanci za druhou. Ponaučení je snadné: utkání končí, až pískne rozhodčí, a ne nikdy za nějakého velmi příznivého výsledku a hlavně: žádný soupeř se nikdy neporazí sám… Ale za prvních 60 minut aspoň malá pochvala.

Allstars: Rykýř Šimon


ŽÁCI U12

14. kolo: MFK Chrudim - ČAFC Praha 14 : 4

Branky: 2‘ Drotár, 4‘ Hovorka, 21‘ Hromek, 28‘ Hovorka, 29‘ Drotár, 36‘ Mádlo, 37‘ Mádlo, 40‘ Hovorka, 48‘ Hromek, 49‘ Petrák, 53‘ Hovorka, 65‘ Ulrich, 69‘ Mach, 75‘ Hovorka

Sestava: Haman, Kepka, Hovorka, Petrák, Mádlo, Ulrich, Urban, Drotár, Kunc, Pavlas, Mach, Max, Ondráček, Brožek

Hodnocení: Sobotní utkání s pražskou ČAFC jsme začali velmi dobře. Kluci plnili hned od začátku pokyny, které jsme si řekli před zápasem. A to, že budeme vyvíjet na soupeře tlak a napadat jeho rozehrávku hned od brankáře. Dvěma rychlými góly v prvních pěti minutách jsme se uklidnili a dobrým pohybem, kombinací a střelbou jsme zvládli první třetinu poměrem 5:0. V takto nastoleném trendu jsme pokračovali i druhou třetinu a zvýšili naše vedení na 12:1. Ke třetí třetině jsme zřejmě pod dojmem hladkého vítězství přistoupili velmi vlažně, bez pohybu a špatnou rozehrávkou jsme se sami dostávali pod tlak, čehož soupeř využil a poslední třetinu jsme prohráli 2:3. Celkově však zápas hodnotíme pozitivně. Závěrem je třeba říci, že je potřeba zlepšit soustředění na výkon celých 90 minut a zachovat chladnou hlavu při zakončení, protože výsledek mohl být klidně i s vyšším rozdílem.

Allstars: Pavlas, Kepka

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
8. SK Líšeň 2019 25 29:30 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.