Tréninky s áčkem jsou jiný svět, hlásí Michal Zvolánek

Útočník Michal Zvolánek si za vydařený podzim v divizním mužstvu vysloužil pozvánku do zimní přípravy s A-týmem MFK Chrudim. Bratr trenéra úspěšné rezervy nastřílel na podzim v Divizi C sedm branek a rád by ve své střelecké potenci pokračoval i na jaře. A slušnou šanci vstřelit branku měl i při premiéře proti prvoligovým Teplicím.

Michale, máš za sebou premiéru v A-týmu MFK Chrudim. Tak jak bys vystoupení celého týmu v souboji s prvoligovými Teplicemi zhodnotil?
Myslím si, že jsme nepředvedli vůbec špatný výkon. Spoléhali jsme se na poctivou defenzívu a trpělivě jsme čekali na své příležitosti. Teplice měly herně mírně navrch, ale pro nás rozhodla střelecká produktivita, která vedla ke skalpu ligového soupeře. Vítězství si proto nesmírně vážíme a jsem přesvědčeni, že nám dodá sebevědomí do dalších utkání.

Ty osobně jsi tam navíc měl slušnou příležitost na vstřelení branky. Popiš nám, co chybělo k tomu, aby ses zapsal mezi střelce?
Jednalo se o naší brejkovou situaci, kdy Langi vedl míč a krásnou přihrávkou mě vybídl ke skórovaní, bohužel jsem to netrefil, jak jsem chtěl a trefil jsem jediné místo, kde stál brankář soupeře.

Bylo to tvoje premiérové vystoupení proti prvoligovému mužstvu. Jak bys svůj osobní výkon ohodnotil?
Z divizní soutěže naskočit rovnou proti profesionálním fotbalistům není opravdu jednoduché. Jsem si vědom, že můj výkon nebyl úplně perfektní, ale na druhou stranu jsem rád, že jsem tam nějaké míče uhrál. Škoda, ze jsem neproměnil tu brankovou příležitost, hned by se můj výkon hodnotil jinak.

Zapojil ses od začátku ledna do přípravy pod vedením trenéra Kronďáka. Je znát citelný rozdíl mezi tréninky divizního a druholigového mužstva?
Ano, to rozhodně. I když si dovolím říct, že v béčku máme také velmi kvalitní a náročné tréninky pod vedením mého bráchy, tak tréninky s A-týmem je “jiný svět” všechno je fyzicky náročnější.. jak silově, tak hlavně kondičně, kde musíme podstupovat náročné běhy a samozřejmě všechny hry se odehrávají v naprosto jiné intenzitě, kde si nemůžete dovolit si dát špatný dotek nebo nahrát pomalou přihrávkou.

Jaká je dohoda? S týmem jsi po celou dobu zimní přípravy nebo se zapojíš do tréninku v B-mužstvu?
Od vedení klubu jsem dostal příležitost si zkusit zimní přípravu s našim A-týmem. Této šance si nesmírně vážím a děkuji za ni. Budu se snažit ze všech svých sil a obětuji tomu vše, abych přesvědčil trenéry i vedení klubu, aby si mě tam nadále nechali pro jarní část sezóny.

Máš za sebou skvělý divizní podzim, z tvého pohledu vyšel na jedničku?
No skvělý bych to asi úplně nenazýval, protože co si tak vybavuji, všechny zápasy, tak kdybych nějaké situace řešil lépe, tak těch gólů mám ještě víc a dokázal bych tak více pomoci týmu. Ale ano, musím uznat že to byla povedenější část, protože za celou minulou sezónu jsem nastřílel deset branek a teď už jen za podzimní část jsem na sedmi brankách.

Se sedmi brankami jsi na děleném druhém místě v pořadí střelců v Divizi C. Byla to zatím tvá nejvydařenější část v mužském fotbale? Předpokládám, že jasným cílem je na jaře navázat…
Ano. Pro mě to byla zatím určitě nejlepší část v mužském fotbale, kde se mi podařilo nastřílet par branek. Ale samozřejmě taky musím zmínit své kamarády a spoluhráče především z béčka a také v některých zápasech i kluky z áčka, kde mi pomohli k tomu, abych dokázal dát gól. Určitě bych chtěl tuto část předčít a být ještě lepší.

S umístěním rezervy v divizní tabulce panuje spokojenost?
Určitě ano. Nacházíme se v klidném středu a chceme se nadále zlepšovat, ale doufám, že se s tím neuspokojíme a budeme chtít hrát v předních příčkách.

Vraťme se k áčku, v sobotu vás čeká souboj s Mladou Boleslavi. Další „zážitek“ proti ligovému mužstvu?
Určitě se těším. Je jasné, že svým způsobem to je “zážitek” ale jako nějaký výlet za fotbalem to rozhodně neberu. Beru to jako jedinečnou možnost poměřit se úplně s těmi nejlepšími a zjistit, kde dělám ještě další chyby, které mi brání v mém fotbalovém růstu. Ale jako tým tam určitě jedeme a chceme vyhrát jako každý zapas, který nás bude ještě čekat.

Tabulka ligy

3. MFK Vyškov 29 45:36 47
4. FC SILON Táborsko 29 39:26 46
5. SK Líšeň 2019 29 33:32 39
6. MFK Chrudim 29 47:47 39
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 29 39:41 39
8. FK Viktoria Žižkov 29 44:49 39
9. FC Zbrojovka Brno 29 39:40 38

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.