Žáci U13 se zúčastnili turnaje v Itálii

Úspěšnou reprezentaci našeho klubu mají za sebou žáci z U13. Svěřenci trenéra Jiřího Nekvindy se zúčastnili kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje v Itálii a v silné konkurenci obsadili krásné 5. místo.

Na velikonoční prázdniny jsme si domluvili krásný výlet do italského Rimini a s ním spojený mezinárodní turnaj Trofeo Adriatico od společnosti EuroSportring. Chtěli jsme, aby kluci měli možnost se porovnat fotbalově i proti stejně starým klukům z Itálie, Švýcarska, Francie a Německa. Celková organizace tohoto turnaje čítala v kategoriích od U9-U19 celkem 6000 hráčů a 256 týmů. Už jen toto je a byl neskutečný počin. V naší kategorii bylo celkem 36 týmů a konečné 5. místo je určitě dobrým výsledkem. Za celý turnaj jsme neprohráli, ale také jsme nedokázali ve dvou zápasech zvítězit, a ta jedna remíza nás bohužel nepustila do finálové skupiny. Kluci, ale i rodiče měli možnost vidět něco jiného, zajímavého. Hlavně si užít zábavu u moře a „okoukat, jak to v Itálii ten fotbal dělají.“

První den po příjezdu jsme strávili odpoledne u moře, krásné nekonečné písečné pláži a odpočinkem po dlouhé a náročné cestě. Druhý den jsme se vydali do nedalekého San Marina, kde jsme měli možnost obdivovat historii tohoto malého státečku. Večer nás čekal uvítací ceremoniál pro všechny trenéry. Už tam byla neskutečná atmosféra, a to jsme ještě nekopli ani do míče. Je pravdou, že Italové fotbalem žijí, jejich jižanská temperantnost byla vidět a hlavně slyšet na každém kroku. V sobotu nás čekaly konečně zápasy ve skupině:

MFK – Calcio Therme - 1:1 – hned na začátku nás čekal v Itálii velmi populární mládežnický tým, loňský vítěz kategorie U12. V prvním poločase byl lepší soupeř, ve druhém jasně my. Vyrovnání zařídil dvě minuty před koncem Dan Staněk. Bylo vidět, jak z kluků spadla nervozita a velké nadšení ze zápasu si dokázali přenést do toho dalšího.

MFK – Cuneo – 4:1 - mládežnický tým ze západní Itálie (cca 70tis obyvatel), jediný tým, který měl zastoupení ve všech kategoriích na turnaji. Hattrickem se o vítězství zasloužil Marek Beneda, mezitím soupeř korigoval z penalty, vítězství potvrdil David Podlucký.

MFK – Viscontini - 0:0 – milánský školní tým. Bohužel zápas, který se nám vůbec nepovedl. Soupeř se zatáhl do hlubokého bloku, vyrážel k rychlým brejkům a nám nezbývalo než dobývat a dobývat. Čas hrál proti nám a za celý zápas jsme si nevytvořili kloudnou střeleckou šanci. Bohužel nás tento výsledek neposunul do bojů o finále, ale pouze o 5. m., a i o to jsme museli ještě tvrdě bojovat.

Během odpoledne proběhl týmový ceremoniál, kde si kapitán týmu Deny Šupík zval k sobě všechny spoluhráče a ti byli obdarování pamětní medailí turnaje.

Večer nás čekala ta největší sláva. Slavnostní ceremoniál na hlavním stadionu v Riminy, Stadio Romero Neri pro 9500 diváků, podotýkám, že se tam hraje až 4. liga. Naplněná hlavní tribuna stadionu, s nástupem hráčů a představení všech týmů po atletickém oválu, bubny, ohňostroje, dýmovnice. Špičková záležitost a jedním dechem neskutečná atmosféra. Tohle prostě u nás nezažiješ. Nejedné mamince nezůstalo oko suché. :)

V neděli nás čekal pouze jeden zápas. Dopoledne jsme si užili zábavu na písku u moře a po obědě jsme sehráli důležitý souboj.

MFK – A.S.D. GIUSAGGO – 1:0 - opět milánský klub, hodně hraví a šikovní kluci. Ale byli jsme to my, kdo ovládal hru a po chybě gólmana se prosadil Jára Laštůvka, do poločasu jsme ještě trefili břevno a velkou šanci měl David Nejtek. Ve druhém Marek Beneda, ale další branku jsme již nepřidali, přesto vítězíme a v těžkém systému celého turnaje postupujeme do bojů o 5. místo.

V odpoledních hodinách vystoupal teploměr na 25°C, proto jsme se odvážili na koupel v moři, celkově to bylo o pohodě a večer celý tým zašel do výborné restaurace na výtečnou pizzu.

V pondělí ráno nás čekal poslední zápas o vytoužené páté místo.

MFK – S.S. AREZZO 1:0 p.p. – třetiligový profesionální tým (v Itálii je profi první, druhá a třetí liga) – od začátku to byl boj, chvíli byl lepší soupeř, chvíli my. Podotýkám, že jinak to bylo asi jedno z nejlepších utkání naší kategorie na turnaji. Útok střídal útok, ale obrany na obou stranách byli pozorné a nepouštěli týmy na dostřel. Rozhodnout utkání mohl Lukáš Nekvinda, který se dvakrát ocitl sám před gólmanem, ale poprvé zakončil těsně vedle, podruhé ho přerušila trochu nešťastně píšťalka rozhodčího. Utkání tak došlo za remízového stavu do penalt. Naši tři borci v pořadí Marek Beneda, Matěj Kaluža a Kryštof Adam s přehledem proměnili. Po nich šel vždy soupeř, první Deny ještě vytěsnil očima mimo branku, ale druhou a třetí neskutečně chytil a po třech sériích z pěti bylo hotovo. Propukla obrovská radost všech našich hráčů na hřišti a neskutečná radost našich fanoušků na tribuně! Odvážíme si nejenom páté místo, ale i obrovskou pochvalu soupeřových trenérů za předvedený výkon, sami nám říkali, že během turnaje nehráli proti lepšímu týmu.

Turnaje se zúčastnili: Deny Šupík, Marek Bebeda, Daniel Staněk, Matěj Kaluža, Bruno Šmidrkal, Lukáš Nekvinda, Šimon Rykýř, Jaroslav Laštůvka, Ondřej Gellér, Samuel Vrba, David Podlucký, Kryštof Adam, Radek Pilař, Gabriel Fianda a David Nejtek.

Do Allstars tentokrát nominuji rodiče, kteří nás po celou dobu podporovali, fandili, vozili autem a také platili: :D Lenka Šupíková, Marie Fiandová, Monika Laštůvková, Markéta Kalužová, Magdaléna Dušková, Petr Šupík, Miroslav Beneda, Matěj Adam, Luboš Nejdek, největší fanoušek Jonáš Adam a speciální poděkování: Roman Podlucký, Ondra Adam a Petr Vrba!!!

Trenér Jiří Nekvinda

Fotogalerie

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
8. SK Líšeň 2019 25 29:30 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.