Na pozici hlavního kouče se posouvá Jindřich Tichai

Na chrudimské lavičce skončil v průběhu týdne dosavadní hlavní trenér Radek Kronďák, vedení MFK Chrudim dokázalo rychle zareagovat a tři dny před startem letní přípravy na novou sezonu má jasno. Na pozici hlavního trenéra se z pozice asistenta posouvá Jindřich Tichai.

Jindřich Tichai v minulosti vedl Benátky nad Jizerou, rezervu Dynama České Budějovice, kde byl zároveň i členem prvoligového trenérského štábu, či pražský Meteor. Po dvou a půl leté štaci v pozici asistenta na lavičce MFK Chrudim teď dostává novou výzvu.

„Jindru jsem poznal v době, kdy působil na pozici asistenta trenéra. Je to člověk velmi pracovitý a svědomitý a chtěl bych, aby pokračoval ve své práci nyní jako hlavní trenér. Myslím si, že si danou pozici plnohodnotně zaslouží,“ popsal šéf chrudimského fotbalu Tomáš Linhart důvody, proč padla volba po konci trenéra Radka Kronďáka právě na Jindřicha Tichaie.

Čeká nás obtížná sezona, ale věřím, že ve spolupráci všech v klubu ji jsme schopni zvládnout. I když víme, že překonat výsledek loňské sezony bude velmi obtížné. Nyní je i před vedením klubu úkol poskládat tým tak, aby byl konkurenceschopný. Na složení mužstva nyní intenzivně pracujeme,“ dodal Linhart.

„Když jsem nabídku dostal, nebylo absolutně o čem přemýšlet. Celý život jsem trénoval jako hlavní kouč, v Chrudimi jsem si vyzkoušet roli asistenta, což mi také dalo řadu zkušeností. Touha jít vlastní cestou ale převažovala a jsem moc rád, že budu moci vést právě Chrudim,“ popsal nový hlavní trenér Chrudimi Jindřich Tichai rychlé rozhodování o nabídce vedení.

Trenér Tichai má před sebou nyní jasný úkol. V co nejkratším čase si musí postavit vlastní realizační tým, se kterým vstoupí v polovině července do další druholigové sezony, ve které bude chtít zopakovat skvělé výkony z uplynulého ročníku. „Chceme navázat na dobré věci z minulé sezony, cílem bude hrát více aktivněji, být častěji na míči a pokusit se vnutit soupeřům náš styl hry,“ popisuje plány Tichai.

Tým povede poprvé na startu letní přípravy v úterý 18.6.

Tabulka ligy

1. FC Zlín 7 10:2 19
2. MFK Chrudim 7 17:5 18
3. MFK Vyškov 8 9:5 15
4. Slezský FC Opava 8 13:11 14
5. SK Líšeň 2019 8 10:9 12
6. FC Sellier & Bellot Vlašim 8 13:10 11
7. SK Slavia Praha B 7 13:8 10

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.