Startuje sedmá sezóna ve druhé lize! Vše odstartuje souboj s rezervou Sigmy

Letní přestávka je definitivně za námi, teď už zase naostro o druholigové body. Fotbalisté MFK Chrudim čeká ostrý start do podzimní části, na domácí půdě vyzvou druhý tým loňského ročníku - SK Sigma Olomouc B. Povede se na úvod získat do tabulky Chance Národní ligy úvodní bodový zisk letošní sezony?

Rezerva Sigmy Olomouc má v letošní sezoně rozhodně na co navazovat. V té uplynulé byla totiž po nemastném a neslaném podzimu kometou jarní části, kdy se vyšplhala až na druhou příčku druholigové tabulky.

Navíc se obě mužstva potkala poměrně nedávno. Sigma B přijela do Chrudimi až v předposledním kole, domácí po trefě Jana Závišky z desáté minuty dokonce vedli, nakonec si ale rozjetý soupeř domů odvezl výsledek 3:1. Právě béčko Sigmy přišlo během letní přestávky o hlavního kouče, trenér Janotka se přesunul k prvnímu mužstvu, rezervu povede na východě Čech jako hlavní kouč Miroslav Brožek.

Přijede podobný tým jako u nás hrál na jaře. Sice se vyměnil trenér, ale koncepce klubu je jasně daná. Trenér Janotka se posunul do áčka, ale principy pravděpodobně zůstanou zachované,“ varuje před soupeřem trenér MFK Chrudim Jindřich Tichai. „V Sigmě je spousta talentovaných hráčů, v generálce deklasovali juniorku Žiliny hrající druhou slovenskou ligu. Je to nejtěžší start, který jsme mohli mít. Mužstvo je pohromadě, sestava nezaznamenala moc změn a je to ucelené mužstvo doplněno nejtalentovanějšími dorostenci z líhně Sigmy,“ dodává kouč Chrudimi, pro kterého bude taktéž zápas s olomouckým béčkem premiérou v pozici hlavního trenéra na chrudimské lavičce.

Utkání startuje na Městském stadionu Za Vodojemem v sobotu 20.7.2024 v 10:15 dopoledne!

Tabulka ligy

1. FC Zlín 7 10:2 19
2. MFK Chrudim 7 17:5 18
3. MFK Vyškov 8 9:5 15
4. Slezský FC Opava 8 13:11 14
5. SK Líšeň 2019 8 10:9 12
6. FC Sellier & Bellot Vlašim 8 13:10 11
7. SK Slavia Praha B 7 13:8 10

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.