Hostování: Chrudim posílí slovenská naděje a zkušený střelec

Chrudimské vedení i přes kvalitní start nové sezony na přestupové trhu rozhodně nespí a přivádí dvě nové posily. Kádr trenéra Jindřicha Tichaie rozšíří mládežnický slovenský reprezentant Patrik Leitner a zkušený pardubický útočník Pavel Černý.

Fotbalisté MFK Chrudim velmi dobře vstoupili do nové sezony Chance Národní Ligy, když v prvních pěti kolech hned čtyřikrát vyhráli a drží se na druhém místě tabulky. I přesto ale vedení klubu nelenilo a poměrně úzký kádr rozšířilo o dvě zajímavá jména.

Na roční hostování s následnou opcí přichází do Chrudimi slovenský mládežnický reprezentant Patrik Leitner! Dvadvacetiletý obránce má přes svůj nízký věk za sebou již čtyři sezony v nejvyšší slovenské soutěži a na začátku té páté mění dres, míří na východ Čech, kde bude posilou do obrany týmu Jindřicha Tichaie. Leitner je pravidelným účastníkem reprezentačních srazů Slovenska již od sedmnácti let, v loňském roce dokonce odehrál za Žilinu celé utkání předkola Evropské konferenční ligy proti belgickému Gentu. Nyní je posilou MFK Chrudim!

Druhá volba je jasnou sázkou na zkušenosti. Útočné řady Chrudimi rozšíří zkušený forvard Pavel Černý, který přichází na hostování do konce sezony z prvoligových Pardubic. Devětatřicetiletý útočník strávil svoji kariéru, s výjimkou krátkého působení v Jablonci a Kazachstánu, ve dvou východočeských klubech - Hradci Králové a Pardubicích. Právě do Pardubic přestoupil v sezoně 2017/2018, od té doby v jejich dresu vstřelil 32 branek a výrazně jim pomohl i k postupu do nejvyšší soutěže. Sezonu již letos začal v pardubické rezervě a po dohodě se přesouvá do Chrudimi, kde si po delší době vyzkouší druhou nejvyšší soutěž!

Oběma fotbalistům přejeme v Chrudimi hodně štěstí a úspěchů!

Tabulka ligy

1. FC Zlín 8 12:3 22
2. MFK Chrudim 8 20:5 21
3. MFK Vyškov 8 9:5 15
4. Slezský FC Opava 8 13:11 14
5. SK Líšeň 2019 8 10:9 12
6. FC Sellier & Bellot Vlašim 8 13:10 11
7. SK Slavia Praha B 8 14:10 10

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.