Do jara vstoupíme na hřišti Viktorie Žižkov

Den, na který všichni fanoušci chrudimského fotbalu čekali, je tu! Po zimním spánku se znovu rozběhne FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, do jarní části bude MFK Chrudim vstupovat ze skvělého čtvrtého místa a my všichni budeme zvědaví, jak s ním svěřenci trenéra Jaroslava Veselého dokáží naložit. Na úvod je ale nečeká vůbec nic jednoduchého, představí se totiž na hřišti jednoho z favoritů na postup - Viktorie Žižkov!

Chrudimští fotbalisté vstoupí do sezony zápasem proti jednomu z favoritů na postup, na Proseku proti Viktorii Žižkov rozhodně nebudou plnit roli favorita. Byť jsou v aktuální tabulce před Žižkovem o dvě místa výše. „Čeká nás možná jeden z nejtěžších soupeřů v soutěži, ale už dobře víme, že se dá hrát s každým. Terén nebude ideální, rozhodne to, kdo udělá více chyb,“ má jasno útočník Petr Rybička.

Souboj se Žižkovem bude pikantní i z toho důvodu, že na straně soupeře se proti svému bývalému klubu postaví David Sixta. „Moc se na něj těším. Známe se už dlouho, je to skvělý fotbalista. Bude se chtít určitě ukázat v nejlepším možném světle, ale já doufám, že se mu proti nám dařit nebude,“ smál se Rybička.

Zatímco na začátku podzimu bylo o pozici útočníka číslo jedna v chrudimském dresu jasno, teď je to přesně naopak. Trenér Veselý má totiž z čeho vybírat. Možnosti? Na zkoušce v Pardubicích neuspěl sedmigólový podzimní střelec Ladislav Mužík a v přípravě už znovu aktivně pálil za Chrudim. Spolu s Rybičkou mu to na podzim navíc velmi klapalo. Vítr do útočných řad vnesl i příchod korejského forvarda Ju, navíc se ve velmi dobrém světle ukázal mladičký David Látal.
„Myslím si, že jsme se oproti létu posunuli dopředu, bude velký rébus vybrat, koho postavit. Všichni čtyři dávají góly, v přípravě byli nebezpeční, v utkání si můžeme pomoci i kvalitním střídáním. Jsou to příjemné starosti,“ culil se trenér Chrudimi Jaroslav Veselý.
Zdravá konkurence, která v Chrudimi v útočných řadách, je prospěšná i samotným hráčům. „Konkurence je potřeba, tak to ve fotbale prostě chodí,“ přijal přetlak v chrudimském útoku Petr Rybička.

Nedělní utkání má výkop v 10:15 a na stadionu na Lovosické ulici jej bude jako hlavní řídit sudí Radek Dubravský s asistenty Lukášem Lakomým a Simonem Vejtasou. Delegátem FA je Luděk Lhoták, technickým delegátem Martin Hrinko.

Sledovat jej můžete v textovém přenosu pod následujícím odkazem!

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.